Pasta med Paul og Ringo

Foto: Mary McCartney

Paul og Ringo Starr nyter en pastarett i et fotografi i Mary McCartneys nye bok “Feeding Creativity”.
Mary går altså i sin mors fotspor både når det gjelder som fotograf og utgiver av vegetariske oppskriftbøker. Hun er i tillegg filmskaper, kokk og programleder for sitt eget TV-matlagingsprogram.

Mary McCartney har levende minner fra barndommen sin på landsbygda i Skottland på 1970-tallet, da hun vokste opp nær søsknene sine, naturen og dyrene, langt fra foreldrenes kvelende berømmelse. På Kintyre-halvøya i det vestlige Skottland lærte Linda datteren sin å elske vegetarmat og fotografering. “Vi vokste opp på en gård med lam rundt omkring. Og vi pleide å spise mye kjøtt. Men så en dag så foreldrene våre disse søte små lammene gå gjennom åkeren, og noe bare klikket. De sa til oss: ‘Vi skal ikke spise kjøtt lenger.’ Og det var det. Sakte men sikkert ble vi vegetarianere og til slutt veganere,” sa McCartney til avisen El Pais.

Da hun ble en uavhengig voksen, spurte Mary seg selv: “Skal jeg fortsatt være vegetarianer eller ikke?” Hun bestemte seg for å opprettholde sitt vegetariske kosthold. “Jeg innså at jeg virkelig liker å ikke spise kjøtt. Jeg liker smaken av det, men jeg tenker ikke på dyr som mat.” I den nye boken hennes, “Feeding Creativity” finner du en blanding av lidenskapene hennes for mat og fotografering. Hun presenterer 60 av favorittoppskriftene hun laget for venner, familie, musikere, skuespillere og kunstnere.

Et av de mest slående bildene er av Paul McCartney og Ringo Starr som nyter en grønn pastarett tilberedt av Mary. “Ringo bor ikke i London, så det var flott å se ham sammen med faren min. De er som brødre og snakker alltid mye, ler og slår vitser når de kommer sammen,” sa Mary. “Men Ringo spiser ikke mye. Han er allergisk mot hvitløk og løk, så jeg sørger for å spørre ham hva han kan spise.”

Boken er utgitt av TASCHEN, og er tilgjengelig på nett eller i din lokale bokhandel.

 

Legg inn en kommentar