Paul i oppfølger til kultfilm

VHS-kassetten

Filmen “This Is Spinal Tap” (norsk tittel: Hjelp vi er i popbransjen) fra 1984 får en oppfølger, og Paul McCartney er blant de ekte rockestjernene som har sagt ja til å være med.

Den originale filmen fulgte medlemmer av den fiktive heavy metal-gruppen Spinal Tap, kalt “et av Englands mest høylytte band”. Nå sier regissør Rob Reiner som laget den første filmen at han lager en oppfølger med en rekke stjerner.

Den opprinnelige filmen deler genre med “All You Need Is Cash” fra 1977 som pariodierte “All You Need Is Love” TV-serien, og spesielt Beatles-kapittelet med det fiktive bandet “The Rutles”. Genren kalles “Mockumentary”, et ord sammensatt av “mock” = gjøre narr av og “documentary” = dokumentar.

“This is Spinal Tap” er en satirisk liksomdokumentar om comebackturneen til bandet Spinal Tap. Etter å ha vært inaktivt i 6 år bestemmer bandet seg for å starte opp igjen! Når filmen kom ut trodde mange det var en ekte dokumentar om et ekte band. I det store comebacket blir bandet forfulgt av uhell og tabber. Blant annet har de store problemer med en scenebakgrunn som skulle være en modell av Stonehenge. Den ender opp med å være 18 tommer høy. Gjennom bandets historie har de hatt 32 ulike trommiser, som alle har omkommet.

Filmen har blitt en kultfilm, og er særlig likt av folk som følger eller har spilt i ekte rockeband. Du får den på DVD fra Platekompaniet. OBS! Sone 1. (Eller se den på YouTube)

Det var i en podcast at regissør Rob Reiner avslørte at Paul McCartney has a rolle i oppfølgeren Han sa: “Vi driver og lager en oppfølger, filmingen starter opp i slutten av februar. Alle er tilbake, Paul McCartney blir med og Elton John, og et par andre overraskelser, Garth Brooks.”

Legg inn en kommentar