Paul og George besøker Sverige

Blomsterbarna Paul og George i Sverige.

14. oktober 1967 dro George Harrison og Paul McCartney til Sverige for å besøke Maharishi Mahesh Yogi på hotellet han bodde i på Falsterbo i nærheten av Malmö. Årsaken til at de tok turen dit var for å be Maharishien om å slutte å bruke Beatles som reklame for hans meditasjonsvirksomhet. Svensk TV viste nylig programmet “Året var 1967”, hvor litt av programmet omhandlet dette besøket og Maharishiens Sverigeopphold. Bildene i denne nyhetsposten er fra dette programmet.

Paul og George med Maharishien på hans hotellrom.

Et par Beatles i byen vekket naturligvis oppstuss, fans samlet seg og Sveriges Television sendte et kamerateam for å intervjue de to sammen med Maharishien.

Intervju i Sveriges Television.

Du kan finne noen flere bilder her, og TV-programmet “Året var 1967” er tilgjengelig på nett-TV.

I seksjonen om Maharishi står en svensk dame frem og forteller hvordan hun ble Maharishiens elsker. Hun var 22 år den gangen, og ble overrasket over at Hans Hellighet kunne forelske seg i en kvinne. Hun ble en del av Maharishiens følge i to år, inntil hun oppdaget at han også flørtet med andre unge vestlige jenter. Hun ville ikke være en del av et harem, og forlot ham.

En ung kvinnelig frilansjournalist med Paul og George på Maharishiens hotellrom.

Jenta som er avbildet over er ikke identisk med Maharishiens elskerinne, men hun er også med i TV-programmet. Autografen til Paul har hun skaffet seg i ettertid. Peter Brown var med som Paul og Georges ledsager på denne Sverigesturen. Noen flere bilder fra denne turen finner du på that eventuality. En av historiene fra besøket er at George og Paul ble nektet inngang på en restaurant fordi de ikke hadde på seg slips, noe som var gode nyheter for Tunneln Restaurant, hvor de til slutt fikk spist.

Legg inn en kommentar