Paul på Little Stevens plate

Macca to Mecca

Little Steven Van Zandt har gitt ut “Macca to Mecca”, et live-album som hedrer musikken til The Beatles. Opptaket er fra en konsert han og hans band Disciples of Soul holdt på Cavern Club i Liverpool 14. november 2017.

Det var sikkert trangt på scenen på denne lunsj-spillingen da Little Steven ledet sitt 15-manns sterke band gjennom rockende versjoner av “Magical Mystery Tour”, “Good Morning, Good Morning”, “Got To Get You Into My Life” og “All You Need Is Love” samt sanger Beatles har spilt sine egne versjoner av, deriblant “Boys”,” Slow Down” og “Soldier Of Love”.

“Det å spille på samme sted hvor The Beatles startet sin karriere var en barndomsdrøm som gikk i oppfyllelse,” sier Van Zandt i en uttalelse. “Dette var bandet som satte meg på kursen til et liv med musikk. For min rock ‘n’ roll religion er The Cavern det første hellige stedet (etter de 4 klubbene de spilte på i Hamburg!). Det var en ære – nei, gjør det til en åpenbaring – å opptre der.”

Den nye utgivelsen “Macca To Mecca” inneholder hele Cavern Club konserten både på CD og DVD, pluss eksklusive intervjuer, opptak fra bak scenen samt en dokumentarfilm om da Van Zandt ble beæret med en murstein på klubbens Wall of Fame før en kjapp øving av Beatlessangene bare minutter før konserten. Forestillingen på Cavern Club ble profesjonelt spilt inn og filmet, med lyd og video som opprinnelig ble inkludert eksklusivt som en del av SOULFIRE LIVE! boks-settet.

Men før de kom så langt som til Liverpool hadde Little Steven and his Disciples of Soul holdt konsert i The Roundhouse i London den 5. november – og der hadde de fått seg en overraskelse. Sir Paul McCartney dukket opp på scenen og var med på ekstranummeret. Dette var tredje gang Paul og Little Steven delte scene. Første gang var da Bruce Springsteen & The E Street Band spilte på arrangementet Hard Rock Live i Hyde Park i London, og da ble konserten avbrutt på grunn av at de hadde gått over tiden. Neste gang var på Pauls egen konsert i Madison Square Garden, da Paul inviterte Bruce og Little Steven opp til sitt ekstranummer. På konserten til Little Steven i The Roundhouse kom Paul på scenen og var med på “I Saw Her Standing There”. Det var etter denne gesten at Little Steven og bandet hans fant på at de skulle gjøre en Beatleshyllest når de kom til Liverpool.

Sporliste CD
1. I Saw Her Standing There (Intro)
2. I Saw Her Standing There (feat Paul McCartney)
3. Cavern Club (Intro)
4. Magical Mystery Tour
5. Boys
6. Slow Down (Intro)
7. Slow Down
8. Some Other Guy
9. Soldier of Love (Intro)
10. Soldier of Love (Lay Down Your Arms)
11. Good Morning Good Morning
12. Got to Get You Into My Life
13. All You Need Is Love
14. Birthday

Spor 1 på den nye utgivelsen, “I Saw Her Standing There Intro” og spor 2 – “I Saw Her Standing There (featuring Paul McCartney)” ble innspilt da på The Roundhouse. Sporene 3-13 ble innspilt på Cavern Club 14. november 2017 og spor 14 ble innspilt på O2 Academy Leeds den 8. november 2017.

Macca To Mecca ble utgitt 29. januar og er tilgjengelig nå via Wicked Cool Records / UMe.

Lenker:
Platekompaniet
Skvis
Big Dipper Records

Legg inn en kommentar