Penny Lane

Filmingen av “Penny Lane”.

Så her er den, den nyoppussede “Penny Lane” videoen. Denne utgaven av videoen har som hovedkilde en 35 millimeters positiv film som dessverre har fadet en del i årenes løp. Men filmrestaurererne har klart å bli kvitt mesteparten av rødskjæret og bringe mye av fargene tilbake. De har imidlertid vært litt konservative, så den er ikke så fargesprakende som f.eks. den nyoppussede “Hello Goodbye”-videoen. Versjonen av “Penny Lane” som vi tidligere har sett vist på TV siden tidlig nittitall var hentet fra et gammelt videobånd fra 1967. Hudtonene på denne nye versjonen varierer litt gjennom hele filmen, men er generelt sett vinterlig blek. Det at man har frisket opp fargen på de røde jakkene bidrar til å gjøre denne kontrasten enda tydeligere.

Nytt klipp.

Det ser også ut til at de har lagt inn noen scener fra filminnspillingen som opprinnelig ikke var der, muligens for å reparere ødelagte filmceller. Om bildet av Lennon på hesteryggen ikke ser kjent ut, så kommer det av at det tidligere ikke var med i videoen, verken i 1992-restaureringen eller fra sort-hvitt opptaket fra 25. mars 1967 som vi finner på NRKs nett TV-sider. Scenen er å finne 1:53 inn i den nye filmen.

Det er delte meninger om den nye stereomiksen fra Giles Martins hånd, men det kan jo dere selv bedømme.

For sammenlikningens skyld, her er forrige utgave av “Penny Lane”:

Legg merke til at mens vi hører linjen “he likes to keep his fire engine clean…” så ser vi korte glimt av de individuelle Beatlenes ansikter i denne rekkefølgen:
Paul, George, Ringo
I den nye er det:
John, Paul, George, Ringo
Så det kjappe bildet av John er nytt, nok et bevis på at dette er en ny versjon av filmen.

Legg inn en kommentar