Plakater for hjemkomsten fra Hamburg

De tre plakatene før avdukingen

Da alle i Beatles hadde kommet seg hjem fra Hamburg julen 1960 tok det litt tid før de fikk samlet sammen gruppen igjen til nye konserter. Det skulle foregå på Casbah Club og Neil Aspinall lagde plakater for å avertere gruppen. De tre plakatene har Pete Best tatt vare på, og i dag ble de avduket med brask og bram på Liverpool Beatles Museum i Mathew Street, hvor de nå er utstilt.

The Beatles are coming

The Spider room på Casbah Club

Beatles første show etter at de kom tilbake fra Hamburg var på Casbah Club, et sted de ikke hadde spilt på siden Quarrymen-dagene, 10. oktober 1959.

Beatles tilbrakte store deler av desember 1960 oppgitte og uten penger, etter den katastrofale slutten på deres første tur til Hamburg.

John Lennon var den siste som kom tilbake til Storbritannia, men tilbrakte fem dager alene før han endelig tok kontakt med de andre Beatles 15. desember. Paul McCartney hadde i mellomtiden tatt en jobb på Massey og Coggins-fabrikken som betalte 7,14 pund i uken. En dag dukket John og George opp og fortalte at de hadde en konsert, så han sluttet.

Stuart Sutcliffe hadde blitt i Hamburg med Astrid Kirchherr, så The Beatles rekrutterte Chas Newby, tidligere rytmegitaristen med The Blackjacks, for å spille bass.

The Beatles lånte utstyr fra det andre bandet som var booket til å spille den kvelden, Gene Day og Jango Beats, som senere omdøpte seg til Earl Preston and the TTs.

Bilde fra en annen opptreden på Casbah i februar 1961

Plakater som erklærte “The Fabulous Beatles, Direct From Hamburg, Germany” ble plassert ved innhangen til Casbah, og kjellerlokalet var stappfullt av folk, mange av dem forventet å se et tysk band opptre.

Når de begynte å spille, var det klart at en transformasjon hadde skjedd i løpet av deres tid i Tyskland. De spilte helt fantastisk! Publikum gikk amok.

Opphavet til ryktene om at de var tyske!

https://fb.watch/b2qcgRfXXH/

Legg inn en kommentar