Remiks av Instant Karma på single

Det er duket for en remikset utgave av John Lennons “Instant Karma” singel til Record Store Day 18. april 2020. Dette meddelte John Lennons Instagramkonto i går, torsdag 6. februar. Vi formoder at også baksiden, Yoko Onos “Who has seen the wind?” vil foreligge i ny miks.

“Instant Karma! (We All Shine On)” var John Lennons tredje single. Den ble skrevet og spilt inn 27. januar 1970 og gitt ut ti dager senere. Til pressen sa Lennon at «Vi skrev den til frokost, tok den opp til lunsj, og vi gir den ut til middag». Tittelen skal ha kommet fra Melinde Kendall, den nye kona til Paul Cox, eksmannen til Yoko Ono, da Lennon og Ono kom på besøk til dem i Danmark i desember 1969. Da sangen var ferdigskrevet den 27. januar, tok Lennon kontakt med George Harrison, som var i byen med Phil Spector. De tre og Alan White spilte inn sangen. Opptaket ble ferdig midnatt samme dag, og så ble Billy Preston, Klaus Voorman og andre lagt til ved overdubbinger. Singlen nådde femteplass i Storbritannia og tredjeplass i USA og ble den første som solgte mer enn en million eksemplarer av noen singler av tidligere medlemmer av The Beatles.

Ovenstående musikkvideo er fra Top Of The Pops i 1970, med originallyden erstattet av en remikset versjon av sangen fra 2012. Det vites ikke om det er denne miksen som nå utkommer på single eller om den er remikset på nytt.

Besetning:

  • John Lennon: Vokal, El-gitar, el-piano
  • George Harrison: Akustisk gitar, piano
  • Klaus Voormann: Bassgitar, el-piano
  • Billy Preston: Orgel
  • Alan White: Piano, trommer
  • Mal Evans: Bakgrunnsvokaler, chimes, klapping
  • Yoko Ono, Allen Klein, andre: Bakgrunnsvokaler

1 Response

  1. Tom Kristensen sier:

    På dette herlige alternative filmklippet er det BP Fallon som deler bassjobben med Klaus. BP Fallon var kjent som pressetalsmann for T. Rex, Thin Lizzy, Led Zeppelin og Ian Dury. Jeg traff ham på Sardines da han gjestet Oslo med Waterboys i juni 1986. Bra CV!

Legg inn en kommentar