Revolution utgitt

I dag ble den komplette musikkvideoen til “Revolution”, regissert av Michael Lindsay-Hogg publisert på YouTube og Vevo. Dette er den første av fem hele musikkvideoer som er planlagt utgitt som reklame for de kommende nye utgavene av Beatles 1 og luksuspakken Beatles 1+.
“Revolution” ble sammen med “Hey Jude” filmet onsdag 4. september 1968 i Twickenham film studios. Mens “Hey Jude” ble introdusert av David Frost for å skulle benyttes i hans TV-program “Frost on Sunday”, ble “Revolution” filmet kun for å være musikkvideo for å reklamere for Johns bidrag til singlen. Tre versjoner av “Hey Jude” og to av “Revolution” ble innspilt og filmet. Begge sangene hadde live vokaler over et ferdig innspit komp, en metode som kan ha vært inspirert av innspillingen av “All You Need Is Love” for satelittsendingen “Our World”. Som et resultat av dette er lydsporene til alle de ferdige versjonene av hver video alle unike og har ikke tidligere blitt utgitt offisielt.

Versjonen av “Revolution” som er brukt her er den hvor det ser ut som George sier til Paul, “John smells like sh*t!”

The Beatles ankom studioene kl 13.30 og jobbet frem til kvelden.  For “Revolution”-videoene la Paul McCartney inn et skrik i introen og bakgrunnsvokalene ‘shoo-be doo-wop’ ble også benyttet, disse hørte man ellers kun på den saktere versjonen “Revolution 1”, som ennå ikke var utgitt. Lyden på videoen er en ny monomiks hvor også pianoet til Nicky Hopkins er med, noe det ikke tidligere har vært på denne utgaven. Som kjent likte ikke John Lennon stereoutgaven av “Revolution”, så kanskje man har valgt å gjøre dette for å hedre ham. På den annen side så kanskje det ikke eksisterer et opptak av live vokalene for seg, uten det ferdiginnspilte akkompagnementet, og at mono derfor var en nødvendighet? Da Ron Furmanek for første gang restaurerte disse promovideoene i 1992 og ga de en ny lydmiks, så beholdt også han “Revolution” i mono.

Den eneste gangen “Revolution” ble vist på TV i UK på sekstitallet var på BBCs “Top Of The Pops” torsdag 19. september 1968.

Videosamler og ekspert Steve Shorten har påpekt at denne utgaven av musikkvideoen til “Revolution” avviker noe fra tidligere utsendelser av den. Begynnelsen og slutten er trimmet vekk, og noen alternative vinkler er spleiset inn rundt 1:30-merket. Dette kan være et tidlig tegn på at også andre videoer er blitt “tuklet med” på den nye utgivelsen.

Legg inn en kommentar