Revolver på listene

Utklipp fra Billboard

Nyutgitte “Revolver” debuterer på en 4.plass på den amerikanske albumlisten til Billboard denne uken. I Norge klarte albumet en 6. plass i uke 44 (VG-listen).  Fra Tyskland meldes det at “Revolver” greide det den ikke klarte andre steder: den erobret førsteplassen og Taylor Swifts nye album måtte finne seg i en andreplass på albumlista der i gården. Så må vi jo også huske at omslaget til “Revolver” er lagd av den tyske kunstneren Klaus Voormann.

I 1966 kom “Revolver” ut på Odeon – Hör Zu selskapet i Vest-Tyskland. De holdt seg til en svarthvitt utgave av “Hör Zu”-logoen i respekt for tanken bak.

I Storbritannia har det offisielle hitlisteselskapet valgt å bruk et bilde av en russisk bootleg CD fra 2000, inneholdende “Revolver” og “Magical Mystery Tour” som ikon for listeplasseringer av “Revolver”. Der er det Taylor Swift som plasserer seg på topp, mens Beatles er på andre plass.

En russisk bootleg fra 2000 representerer “Revolver” på de offisielle listene i U.K.

På vinylfronten stiller det seg imidlertid annerledes. For det lages jo egen liste for vinylutgivelser i U.K., og der er det Beatles som legger beslag på førsteplassen med nyutgivelsen, og har pushet Taylor Swifts flunka nye album ned til andreplass.

Albumlista basert på solgte enheter på vinyl.

Også i Danmark kompileres det en egen vinylliste som Beatles topper, etterfulgt av Swift.

Legg inn en kommentar