Ringo etterlyser flere bilder

Noen av Ringos bilder henger nå i National Portrait Gallery  London. Foto: Alastair Grant/AP

Ringo Starr er aktuell med billigutgaven av sin bok “Photograph”, som tidligere kom ut i luksusutgave og som e-bok for et par år siden. I den anledning er noen av bildene hans valgt ut til å henge i National Portrait Gallery i London i en midlertidig utstilling. Under åpningen av utstillingen tok han til orde for at også Yoko Ono, Olivia Harrison og Paul McCartney burde ta en titt gjennom fotosamlingene sine og publisere flere private bilder fra Beatlesperioden. Basert på hva han selv hadde funnet i sin samling, antok han at det er mye upublisert også i arkivene til sine bandkollegaer.

Paul haiker med Mal Evans. Foto: Ringo Starr.

“De andre gutta hadde også fotoapparater, så den neste planen er at jeg ønsker å få tak i resten av bildene, Pauls bilder, Yoko har Johns bilder, Olivia har Georges … det ville ha blitt en flott bok. Og jeg vil være med på mange flere bilder,” sier Ringo. “Hvis jeg snakker om det, så kanskje de vil respondere.”

Nå er det jo slik at Olivia i forbindelse med filmen “George Harrison – Living in the material world” har utgitt en bok med masse fotografier i, enkelte tatt av George. Paul har stort sett begrenset seg til å utgi fotografier tatt av hans første kone, Linda. Han var jo utstyrt med kamera også i perioden før han traff Linda, så det kunne ha vært artig å se noen av bildene han knipset på egen hånd. Yoko Ono har også vært påholden når det gjelder bilder John tok i Beatlesperioden, de fleste fotoprosjekter og bøker hun har vært involvert i, har tatt utgangspunkt i soloperioden og bestått av profesjonelle fotografers fotografier.

Ringo sier at han har oppdaget tusener av gamle negativer i esker han ikke hadde sett gjennom på nester tretti år. “Jeg hadde masse greier stående lagret og så ble vi nødt til å flytte alt sammen og da begynte jeg å finne foldere med negativer, mange av disse visste jeg ikke at jeg fortsatt hadde.”

Han sier at han alltid hadde vært en ivrig fotograf men startet sent. “Da jeg vokste opp hadde vi ikke fotoapparater. Jeg har noe sånt som seks eller syv bilder fra dåpen og frem til jeg var 18. Så begynte jeg å interessere meg for kameraer og nå er det mengder av fotografier.”
“Vi hadde alltid virkelige fotografer rundt oss, som Dezo Hoffman og Bob Freeman som tok mange bilder av Beatles for våre albumomslag. Men jeg tok bilder av at de tok bilder av oss – og jeg hadde et unikt perspektiv av denne utrolige periodene i livene våre.”

Utstillingen på 20 bilder henger i bokutsalget på National Portrait Gallery, og hvert bilde kan kjøpes for £1,900 og er i begrenset opplag. Den nye utgaven av boken utkommer 21. september, men er allerede til salgs i bokutsalget på National Portrait Gallery.

Kilde: The Guardian

Her kan du kjøpe boken på nett:

Tekniske data:

  • ISBN: 9781905662333
  • Språk: Engelsk
  • Sider: 304 / Innbundet
  • Forlag: Genesis Publications
  • Vekt: ca 2kg

Legg inn en kommentar