Ringo og Tony Sheridan

4, januar 1962 spiller Ringo i Tony Sheridans backingband på Top Ten Club i Hamburg og ble tilbudt en ettårskontrakt, en Hamburg-leilighet og en bil for å forlate Rory Storm and the Hurricanes.

I 1961 var The Beatles – da med Pete Best som trommeslager – backingband for Tony Sheridan både på konserter i Top Ten Club på Reeperbahn i Hamburg, men også på plate. I januar 1962 var det Ringo som skulle samarbeide med Sheridan. Og han var fornøyd med trommeslageren.

Tidlig i 1962 tok Ringo derfor en pause fra Rory Storm and The Hurricanes for å bli med i Tony Sheridans Beat Brothers i Hamburg. Men han likte det ikke og returnerte til The Hurricanes etter noen uker. I hans fravær hadde Derek Fell fra Blackpoolgruppen the Executioners vikariert.

Under sine opptredener i Hamburg mellom 1960 og 1963, ansatte Sheridan forskjellige kompband, hvorav de fleste var satt sammen for anledningen, selv om de vanligvis inkluderte bassist Colin “Melander” Crawley og topp pianist Roy Young.

Under Ringos første tur til Hamburg med Rory Storms band the Hurricanes, møtte han Tony Sheridan, som verdsatte trommeferdighetene hans såpass at han ba Ringo om å slutte i Hurricanes og bli med i bandet hans.

Tilbudet var 30 pund i uken i ett år, en bil og egen leilighet i Hamburg.


Ringo takket nei til tilbudet fordi han var misfornøyd med at Sheridan fremførte sanger han ikke hadde øvd inn sammen med bandet (andre musikere hadde den samme klagen) og plutselig kunne bryte ut i en annen sang enn den de drev og fremførte. Sheridan var dessuten vanligvis sent ute og havnet ofte i knyttnevekamper. Så Ringo vendte tilbake til Hurricanes og ble med dem til han begynte i Beatles i august 1962.

Ifølge beatleshistoriker Mark Lewisohn kan grunnen ha vært den store flommen i nordsjøen i februar som til dels oversvømmet Hamburg, men også at Ringos elskede bestemor døde 5. februar.

Hamburg under Nordsjø-flommen 16-17. februar 1962.

Etterspurt trommeslager

Ved gjenkomsten til Liverpool fikk Ringo tre tilbud. Han ble tilbudt jobb i Derry and the Seniors, Sheridan ba ham komme tilbake til Hamburg på en ettårig kontrakt frem til april 1963 og the Hurricanes vile ha ham tilbake. De hadde fått tilbud om en spillejobb på en amerikansk militærbase i Frankrike i en måned eller mer, og det var dette som lokket Ringo tilbake til sin gamle gruppe. Etter Frankrike ventet fast spillejobb på Butlins sommerleir frem til september, og det var mens Ringo var der han fikk et tilbud han ikke kunne si nei til.

Legg inn en kommentar