Roag Bests Beatlesmuseum

Det blir nytt Beatlesmuseum i Liverpool.

20. juli åpner Roag Bests nye Beatlesmuseum midt i Mathew Street, rett ved nyåpnede The Grapes pub. Museet skal ta for seg Beatleshistorien kronologisk, men i motsetning til The Beatles Story museet på Albert Dock, skal dette museet også være proppfullt med gjenstander som var med da historien ble skapt.

Roag Best er Pete Bests bror, men han er også Neil Aspinalls sønn, og mange av gjenstandene som er utstilt har han fått av sin far. Neil Aspinall jobbet for The Beatles i nesten hele sitt liv, fra han var deres sjåfør i Liverpool til han styrte Apple Records frem til 2007.

Magical History Museum okkuperer fem etasjer av en gammel viktoriansk bygning i 23 Mathew Street, og bygningen er helt nyoppusset innvendig. For tiden søker de etter ansatte til museet.

Roag Best

Roag sier: “Folk kommer til å bli forbløffet. Vi vil ta publikum med på en reise gjennom karrieren til the Beatles, men i motsetning til alle andre museer før oss, vil hvert sted på reisen være representert med minnegjenstander. Mange av disse gjenstandene vil de aldri før ha sett, andre vil de ha sett selv på sekstitallet – men ikke siden.”

Blant gjenstandene er George Harrisons Futurama gitar, John Lennons Sergeant Pepper medaljer, celloen fra “I Am The Walrus” og Pete Bests Premier trommesett.

Cello – ikke fra I Am The Walrus men fra Blue Jay Way.

Roag har rundt 1200 gjenstander Beatles “memorabilia” i sin private samling, som han lagerholder. I tillegg til de han har fått av moren og faren, har han også selv kjøpt Beatlesrelaterte gjenstander opp igjennom årene.
Det er kun plass til ca 300 gjenstander på museet til enhver tid, så det kommer til å foregå en rotering av Roags memorabilia, slik at gjenstandene vil være forskjellige om man besøker museet igjen etter en tid.

Magical History Museum, 23 Mathew Street, åpner dørene fredag 20. juli. Billettprisene blir £15 for voksne, £7.50 for barn, og gratis for de som er under fem år gamle.

Kilde Liverpool Echo

Legg inn en kommentar