Rolling Stones og Paul

I studio med Rolling Stones under innspillingene.

Det nye studioalbumet til The Rolling Stones, “Hackney Diamonds” ble sluppet i går og har fått strålende kritikk. Men for oss er det jo Paul McCartneys bidrag til albumet det dreier seg om. Som kjent var jo Paul med på sangen “We Love You” på albumet “Their Satanic Majesties Request” i 1967, men da kun som korist, sammen med John Lennon. Denne gangen bidrar Paul på fuzzbass, og han gjør også en liten bassolo rett før gitarsoloen kommer inn.

Nok et bilde fra studio.

Bassgitaren, en 1964 Höfner bassgitar med innebygd fuzz, skal Paul ha fått i gave av produsenten Andrew Watt. Det er kretsene fra en Univox Super Fuzz boks som er plassert inni Höfnerbassen, og fuzzlyden trigges av en ekstra bryter.

Uvitende om den interne modifikasjonen som Watt hadde bestilt, ble McCartney først forvirret over gaven. I et intervju med Guitar World forteller Watt:  “Dette er en utrolig gjennomtenkt gave, men hvorfor?” spurte McCartney. “Jeg har allerede min Beatles Höfner – hvorfor en til?”

Alt ble klart når McCartney ble bedt om å “plugge den inn og prøve den ekstra bryteren”, og det tok ikke lang tid før Macca gjorde nettopp det i studio, sammen med Ronnie Wood, Keith Richards og Mick Jagger.

“Plutselig gjorde han store øyne, og han begynte å jamme på den,” sier Watt. “Jeg ba ham om å ta den med til innspillingen, og han klarte ikke å slutte å smile. Jeg delte sangen med Paul dagen før, og da vi kom inn i studio med bandet, tok han frem bassen.”

Rett før sangen kom til solopartiet skrudde McCartney på fuzzbryteren og alle i Stones ble helt forfjamset.  “Hva pokker er dette?”

De gjorde ferdig sangen på tre tagninger.

Sangen det er snakk om er “Bite My Head Off”. Paul deltok også på en sang til, men den er ikke kommet med på albumet.

Legg inn en kommentar