Rykter om McCartney III

Kommer “McCartney III” omsider ut i år?

Det svirrer med spekulasjoner på internett at Paul McCartney har spilt inn nytt album mens han har vært i isolasjon under koronatiden – og at dette albumet som han selv spiller alle instrumenter og synger på skal være den etterlengtede “McCartney III”.

Etter at albumet “McCartney II” kom ut i 1980, begynte fansen å lure på om det ville komme en “McCartney III”. Dette ettersom albumet “McCartney” kom i 1970 og “McCartney II” ti år etter. Begge albumene var kjennetegnet av at Paul selv spilte alle instrumentene, og sang, og det var flere instrumentaler på begge albumene, i tillegg til at de kom ut i starten av et tiår. Nå er det jo ikke noe spesielt merkverdig at multiinstrumentalisten Paul McCartney tar seg av instrumentene selv, på 2005-albumet “Chaos and Creation in the Backyard” trakterer han også det meste selv, men han var ikke involvert på produksjonssiden. “McCartney” og “McCartney II” var begge egenproduserte.

Paul McCartneys hjemmestudio i Skottland under innspillingen av “McCartney II” Foto: Linda McCartney

Promo-CD av “(I Want To) Come Home”

Så da klokka ble 1990 trodde mange at “McCartney III” ville komme. Det gjorde det ikke, og heller ikke i 2000. I 2009 var det en nyhet om at Paul hadde spilt inn rundt 20 sanger med sin gamle lydtekniker Geoff Emerick  med tanke på et “McCartney III” prosjekt i 2010. Den materialiserte seg heller ikke, men sangen “(I Want To) Come Home” kom ut og skal stamme fra disse opptakene. Sangen ble i stedet gitt til filmen “Everybody’s Fine” og kom ut som single for digital nedlasting og strømming 1. mars 2010. Fysisk eksisterer den kun ut som promo-CD og er ikke på filmens soundtrackalbum. Her er McCartney på all sang og instrumenter: bass, akustiske og elektriske gitarer, piano, trommer og tamburin. I tillegg er det lagt på strykere.

McCartney og McCartney II kom ut i arkivutgaver på samme dag i 2011.

Nå svirrer ryktene om at 2020 blir året det endelig skjer. Albumet skal ha vært McCartneys tidtrøyte mens han har vært i isolasjon under den rådende pandemien. Han ville jo ellers ha vært på turné og kanskje spilt inn sanger sammen med forskjellige musikere og produsenter, slik han har hatt for vane i det siste. Men noe han gjorde var å gi et intervju til magasinet GQ, hvor han avslørte at han hadde gjort ferdig noen sanger han hadde hatt liggende en stund. I samme momentet lot han datteren Mary fotografere seg i mange ulike settinger. Som kjent var det hennes mor Linda som tok bildene til både “McCartney” og “McCartney II”, så det hadde vært veldig passende om det var Mary (som jo også figurerer som baby under pappas jakke på baksidebildet av “McCartney”) sine bilder som ble benyttet på en kommende “McCartney III”.

Her er Paul fotografert nylig i et platestudio i Sag Harbor på Long Island, New York. En kameramann med munnbind filmer Paul for et ikke kjent prosjekt.

Noen har tatt en titt på sanger som er registrert for Paul McCartney i organisasjonen ASCAP, som er komponistenes patentbyrå, og fant disse uutgitte sangene: “Special Day”, “Quiet Moment” og “Til You Drop”, som kan være registrert nylig.

Ryktene oppsto først ved at en “insider” hadde fortalt noen at McCartney hadde lagd nytt album mens han kjedet seg i sitt hjemmestudio i Sussex tidligere i år. Deretter ble det tatt opp i et diskusjonsforum og nylig kunne noen fortelle at domenet mccartneyiii.com nå hadde blitt registrert av CSC Corporate Domains. Det er samme selskap som i sin tid registrerte paulmccartney.com, og nå sist, flaming-pie.com. Så vi venter i spenning.

Apropos albumet “McCartney”, så er det klart for utgivelse i ny utgave, mastret i halv hastighet i Abbey Road Studios. Det skjer i forbindelse med tredje del av “Record Store Day”, som er lørdag 26. september. I Canada tok plateselskapet feil og sendte det ut i forrige omgang av Record Store Day der.

Takket være litt for tidlig utgivelse i Canada har vi bilde av den nye utgaven av “McCartney”.

Detalj fra “McCartney”

Baksiden, med datteren Mary under jakka.

domeneregistrering

1 Response

  1. Beatle-Joe sier:

    Spennende! Flott gravearbeid og snusing, Roger! Nå fikk jeg lyst til et gjenhør med McCartney II, kjenner jeg.

Legg inn en kommentar