Se Meet The Beatles in India

Foto: Paul Salzman

Med nye og levende førstehåndsdetaljer og over 40 personlige bilder som aldri har blitt sett i noen annen film om The Beatles, deler den Emmy-prisbelønte kanadiske filmskaperen Paul Saltzman en ekstraordinær livserfaring i en ny dokumentarfilm, Meeting the Beatles in India. Gathr Films har satt den virtuelle verdenspremieren til onsdag 9. september med en spørsmål-og-svar seanse med filmregissøren direkte på Gathr At Home ™ -plattformen. Filmen vil da være tilgjengelig gjennom flere plattformer over hele verden. 

Saltzman lærte seg transcendental meditasjon mens han tilbrakte en uke i 1968 ved Maharishi Mahesh Yogis ashram i Rishikesh ved bredden av elven Ganges sammen med John Lennon, Paul McCartney, George Harrison og Ringo Starr. Bilder og erindringer fra 50 år tilbake blir vekket til live. Meeting The Beatles in India blir fortalt av Oscar®-vinneren Morgan Freeman og gir viktige detaljer og kontekst til en av de store kulturelle begivenhetene i det 20. århundre.

I 1968 reiste Paul Saltzman, da 23 år gammel, til India for å helbrede sitt knuste hjerte. Der oppdaget han sin egen sjel, lærte Transcendental Meditation™ (som forandret livet hans) og hang sammen med John, Paul, George og Ringo. Blant de andre søkende ved ashramen var skuespillerinnen Mia Farrow, Mike Love fra Beach Boys, popsangeren Donovan og Beatles’ koner og kjærester.

I Meeting The Beatles in India gir Saltzman en mengde ny informasjon og tilleggskontekst:
• Inkluderer over 40 av Saltzmans bilder fra ashramen som aldri har vært vist i noen TV- eller filmberetning om The Beatles’ tid i India.
• Gir bakhistorien om hvordan hans ikoniske gruppebilde av Beatles, Maharishi og deres kjendisvenner på ashramen (brukt i filmens plakat) faktisk skjedde.
• Gir Saltzmans førstehåndsberetning om Beatles låtskriverprosess. Eksperter anslår at mellom 30 og 48 sanger ble skrevet i denne perioden, med mange inkludert på det hvite albumet. Listen inkluderer: “Back in the USSR”, “Happiness is a Warm Gun”, “Dear Prudence”, “Ob-La-Di, Ob-La Da”, “Blackbird”, “Rocky Raccoon”, “Birthday”, “Sexy Sadie”, “Don’t Pass Me By”, “Mother Nature’s Son”, “Helter Skelter”, “Revolution” og “The Continuing Story Of Bungalow Bill”, blant mange andre.
• Sporet opp den virkelige “Bungalow Bill” på Hawaii for sitt første filmede intervju noensinne, der han snakker om hans reaksjon på den beryktede teksten “Hey Bungalow Bill, what you kill, Bungalow Bill.”
• Viser det faktiske stedet på ashramen der Paul og John først sang “Dear Prudence” for en i gruppen deres, Prudence Farrow, søsteren til Mia Farrow, som viet seg litt for mye til sine daglige meditasjoner … så mye at gruppen bekymret seg for hennes velvære.
• Gir ytterligere sammenheng til bruddet som skjedde mellom The Beatles og Maharishi Mahesh Yogi og førte til bandets brå avgang fra ashramen.
• Reflekterer over filmskaper David Lynch’ egen indre reise og koblingen mellom TM og kreativ produksjon. I 2005 grunnla han David Lynch Foundation Center for Health and Wellness for å sikre at barn over hele verden har tilgang til TM.
• Fargelegger denne mest produktive tiden i Beatles kreative liv ved et besøk tilbake til ashramen, nå kalt The Beatles Ashram, med den anerkjente Beatles-historikeren Mark Lewisohn.
• Besøk på Beatles Story-museet i Liverpool for å snakke med George Harrisons ekskone Pattie Boyd og eks-svigerinne Jenny Boyd, som begge var i India med The Beatles i 1968.
• Guidet av hans livlige og medrivende personlige minner, deler Saltzman sin egen magiske mysterietur på en av de viktigste og mest innflytelsesrike kulturelle begivenhetene i det 20. århundre og forteller hvor viktig utforskningen av ens eget indre er, ikke bare for kunstnere av alle generasjoner, men for oss alle.
• Ifølge Stephen Maycock, en verdenskjent ekspert på musikkmemorabilia som ledet Sotheby’s Rock’n’Roll-divisjon i 13 år og var konsulent for Bonhams i 16 år, “er Pauls [Saltzman] bilder noen av de aller beste vi har av The Beatles. ”

“I 1968, i en alder av 23 år med dyp kjærlighetssorg, reiste jeg til India, lærte meditasjon, hang sammen med Beatles på en ashram ved bredden av Ganges-elven, og fanget den opplevelsen i fotografier,” minnes Saltzman. “Tre tiår senere fant jeg fotografiene i kjelleren min, og nå er jeg beæret over å dele denne magiske episoden av livet mitt med publikum over hele verden.”

Jamming. Foto: Paul Salzman

Hvordan Saltzman kom til å dele opplevelsen i India med The Beatles og andre kjendiser er vanskelig å tro, men helt sant. En indre stemme fikk ham til å pilegrimsreise til India og til slutt stå utenfor portene til Maharishi Mahesh Yogis ashram i Rishikesh. Først ble han avvist, men slo da leir utenfor ashramens porter i åtte dager før han fikk komme inn for å lære transcendental meditasjon.

Hans første møte med The Beatles var like viktig for hans fremtidige liv som det var uformelt. Han kom over et bord på Ashramen hvor Beatles og deres gjeng satt. Saltzman ble møtt med en sjenerøs ånd og god humor, og ble trukket inn i Beatles-verden i en uke, og hans erindringer om dem, så vel som den livsforandrende øvelsen med transcendental meditasjon, var med på å forme resten av livet hans. En samtale med George Harrison var spesielt innsiktsfull, ifølge Saltzman. “George sa ‘Vi er tross alt The Beatles, ikke sant? Vi har alle de pengene du noen gang kunne drømme om. Vi har all den berømmelsen du noen gang kunne ønske deg. Men det er ikke kjærlighet. Det er ikke helse. Det er ikke indre fred, er det vel?'”

Ved en annen anledning var det John Lennons ord om kjærlighetens varige kraft som trøstet 23-åringens nylig sønderknuste hjerte. “Det virkelig gode med kjærlighet er at du alltid får en ny sjanse,” sa Lennon til ham. Noen få uker senere skulle han offentliggjøre kjærlighetsforholdet til Yoko Ono for første gang.

Oscar®-vinnende filmskaper David Lynch, som er blant Executive Producers på Meeting the Beatles in India, startet sin David Lynch Foundation for å fremme TMs helbredende og gjenopprettende kraft til å forandre og helbrede liv.

“Jeg startet å praktisere transcendental meditasjon i 1973,” sier Lynch, “men jeg ante ikke hvor kraftig og dyp denne teknikken kunne være før jeg på første hånd så hvordan den ble praktisert av små barn i byskoler, veteraner som lider det livlige helvete av posttraumatisk stress og kvinner og jenter som er ofre for forferdelig vold. TM er, med et ord, livsforandrende til det gode. I 2005 startet vi David Lynch Foundation for Consciousness-Based Education and World Peace. for å sikre at hvert barn hvor som helst i verden som ønsket å lære å meditere kunne gjøre det. Nå lærer stiftelsen aktivt TM til voksne og barn i land overalt.”

Mange har lagt merke til, inkludert Lynch, bindevevet mellom praktisering av transcendental meditasjon og kreativitet. Det var absolutt tilfelle med Beatles i løpet av deres tid i India. Som Beatles-historikeren Mark Lewisohn sier i filmen, “De hadde ikke noe annet å gjøre på ashramen enn å meditere og komponere musikk.”

Om Paul Saltzman (regissør, skribent, produsent)
Paul Saltzman er en to ganger kanadisk Emmy-prisvinnende film- og TV-produsent / regissør med mer enn 300 filmer, både dramaer og dokumentarfilmer, til sin ære. Dokumentarfilmen fra 2008 “Prom Night in Mississippi”, med skuespiller Morgan Freeman, hadd premiere på Sundance Film Festival i 2009. “The Last White Knight—Is Reconciliation Possible?” hadde premiere på Toronto Film Festival i 2012 med Morgan Freeman, Harry Belafonte og Delay de la Beckwith (sønn av Byron De La Beckwith).

I 1968 lærte han meditasjon ved Maharishi Mahesh Yogis ashram i India. Hans fotografier av The Beatles, Mia Farrow, Donovan og Mike Love fra Beach Boys i ashramen var gjenstand for boken hans The Beatles in Rishikesh (Viking Penguin; 2000), som ble utgitt på nytt i 2018 i en spesiell 50-årsjubileumsutgave. .

Perfect harmony. Foto: Paul Salzman

Han var andreregissør og produksjonssjef på den aller første IMAX-filmen, produsert for verdensmessen i Osaka i 1970. Hans bånd til rock and roll-verdenen er dype. Etter å ha deltatt på Woodstock i 1969, produserte han en Leonard Cohen konsertturne samt produserte og regisserte sin første film, en dokumentar om Bo Diddley. I 1973 lanserte han produksjonsselskapet, Sunrise Films.

Om David Lynch (Executive Producer)
David Lynch er den berømte regissøren som er ansvarlig for slike ikoniske TV- og filmprosjekter som “Blue Velvet”, “The Elephant Man”, “Wild at Heart” og “Twin Peaks”. Han startet David Lynch Foundation Center for Health and Wellness i 2005, for å lære bort transcendental meditasjon til blant annet skolebarn og krigsveteraner.

Trailer:

 

Meeting the Beatles in India Main Credits

Regi,manus,produksjon:
Paul Saltzman

Kommentator:
Morgan Freeman

Executive Producers:
Pen Densham
Walter Dikts
Lon Hall
David Lynch
Tom Schlesinger
Devyani Saltzman
Stephen Whitehead

Fotograf:
Stephen Chandler Whitehead

Klipper:
Amanda Kirpaul

Komponister:
Russell Walker
Craig Pruess

Produsert av:
Sunrise Films Limited

Kjøp billett her.

Legg inn en kommentar