Smakebiter fra John Lennon/Plastic Ono Band

Det legges stadig vekk ut smakebiter på den kommende John Lennon/Plastic Ono Band utgivelsen. Fra før av har vi fått “Ultimate mix” med musikkvideoer av “Mother” og “Look at me”, samt en studiojam over “It’ll Be Me“. Nå får vi en “Evolution mix” av “Instant Karma (We all shine on)”.

Evolution miksene er mini-dokumentarer i lydformat som utforsker utviklingen av hver sang gjennom elementene, arrangementene og musikerne som spiller på dem. Redigert ned fra alle de originale 8-spors flersporsbåndene, liveopptak og mikser og noen få demo-kassetter av Sam Gannon, går vanligvis hver Evolution miks gjennom hver sangs innspillingsforsøk kronologisk, de begynner med demoer (der slike finnes) og/eller tidlige opptak (første tagning, f.eks.) og slutter med de endelige miksene. Dermed dokumenteres sangenes og musikernes kreative reise fra inspirasjon til ferdig arbeid, man utforsker forskjellige, noen ganger skjulte deler av flersporene, og inkluderer all den beste metoden, magien, håndverket og samtalen under utviklingen av sangene. Gjennom øktene er det en følelse av letthet og jovialitet som står i kontrast til de tunge og til tider veldig intense temaene som går gjennom mye av albumet. Disse miksene gir et vindu inn i den verdenen, og setter lytteren i sentrum av studioet med John, Yoko, Phil og Plastic Ono Band.

I den nyss frisluppede “Instant Karma” får vi også høre George som er med og konverserer i studio. Versjonen er satt sammen av ti tagninger fra flersporsbåndet, og musikerne er John Lennon, George Harrison, Klaus Voormann, Billy Preston og Alan White, Phil Spector og Yoko Ono er også til stede. Opptakene ble gjort i Studio 3, EMI Studios i Abbey Road, 27. Januar 1970.

Fra før av har vi blitt til del “Evolution” mikser av “Imagine”, “Jealous Guy” og “Crippled Inside” i 2018, samt en “Evolution” dokumentar om “Imagine” i forbindelse med luksusboks-utgaven av “Imagine”-albumet.

Her er den nye musikkvideoen til “Look at me”, som lydmessig presenteres i en “Ultimate mix”. Men også på filmsiden får vi se opptak som hittil ikke har vært publisert:

Også i forbindelse med fjorårets samleboks “GIMME SOME TRUTH” har vi fått smakebiter fra “John Lennon/Plastic Ono Band”. Her er en YouTube-side med lenker til alt som foreløpig er ute i denne spillelisten.

Jubileumsutgavene av John Lennon/Plastic Ono Band skulle egentlig ha kommet ut i fjor, men ble utsatt på grunn av den rådende pandemien. Ny utgivelsesdato ble satt til 4. mars 2021, men den er nå ytterligere utsatt til 23. april. Her er en lenke til Platekompaniet.

Kilde: John Lennon / Instant Karma (We all shine on) (Her får du mye mer stoff rundt “Instant Karma”, deriblant bilder av tekstarkene, sitater fra musikerne, “Top of the pops”-videoen og mye mer).

Legg inn en kommentar