Gotta Have Rock and Roll auksjon

Fem autografer på denne utgaven av “Please Please Me” med startbud $75000 på en kommende auksjon.

Det amerikanske auksjonsfirmaet “Gotta Have Rock and Roll” åpner snart sin auksjon over diverse musikkrelaterte objekter, mange av dem har med Beatles å gjøre. Som for eksempel det avbildede eksemplaret av debutalbumet “Please Please Me” som ikke bare er signert av alle fire i The Beatles, men også av deres manager, Brian Epstein. Budrunden åpner på heftige 75 000 dollar.

Men det er mange andre interessante objekter her. Av plater kan vi nevne et par eksemplarer av den såkalte “Butcher-cover” varianten av “Yesterday and Today”, en med påklistret nytt cover og en uten, samt et amerikansk “White album” med nr A0000001. Det var en av sjefene på Capitol Records som sikret seg dette på slippfesten i november 1968, og i løpet av uken sørget han for at det ble plastforseglet. Og slik fremstår det den dag i dag, forseglet i plast.

Kraveløs jakke fra 1963 som har tilhørt Ringo.

Ringos kraveløse dressjakke fra 1963 er et av de andre objektene, som også teller et par gitarer, en av Paul McCartney signert Höfnerbass, og mye annet. Av det mer kuriøse slaget kan vi nevne et tekstark der George Harrison har skrevet ned teksten til jazz-standarden “All of me”, som han visstnok skal ha fremført på Cavern Club med The Beatles. Eller hva med et karakter i tegneeksamen ved kunstskolen i Liverpool, hvor John Lennons karakterer er stilt til skue?

Karakterkort fra kunstskolen i Liverpool.

Auksjonen åpner onsdag 14. april 2021. Du finner de Beatlesrelaterte objektene på denne siden.

Legg inn en kommentar