Sometime in NYC i ultimate mikser


“Ultimate mixes”-kampanjen til Lennon-albumene fortsetter i 2022 med “Sometime in New York City”-albumet, og det er opprettet et nettsted i reklameøyemed. Ikke bli overrasket om det kommer en separat utgitt bok også.

Albumet består av sanger av både Yoko Ono og John Lennon backet av Elephant’s Memory, og det medfølger en ekstra plate, “Live Jam” med konsertopptak fra Plastic Ono Supergroup 15. desember 1969 på Lyceum Ballroom i London, England for en UNICEF veldedighetskonsert samt en jamsession på scenen med John og Yoko sammen med Frank Zappa and the Mothers of Invention 6. juni 1971 på Fillmore East i New York City.

Plastic Ono Supergroup

Før albumet ble utgitt kom singelen “Woman Is the Nigger of the World”, som forårsaket kontrovers på grunn av tittelen, og “Sometime in New York City” fikk knallharde anmeldelser ved utgivelsen og solgte ikke så godt som forventet. Anmeldere var spesielt kritiske til dets politisk ladede innhold. Zappa var kritisk til Lennon og Onos håndtering av opptakene av Mothers-konserten, og ga til slutt ut sin egen versjon av denne på sitt album “Playground Psychotics” (1992). “Sometime in New York City” ble utgitt på nytt på CD i 2005 som et enkelt album, og fjernet flere av “Live Jam”-sangene mens andre ikke-albumsingler ble lagt til, og igjen på CD i 2010 i det originale dobbeltalbumformatet.

Dobbeltalbumet ble opprinnelig utgitt 12. juni 1972 i USA, men ble forsinket til 15. september i Storbritannia, på grunn av en tvist med Northern Songs om publiseringsrettigheter på sanger skrevet av Lennon og Ono. I mellomtiden importerte platebutikker i Norge og andre land den amerikanske utgivelsen på grunn av etterspørselen fra fansen.

Selv om vi ikke er altfor overveldet av nyhetene om denne utgivelsen, håper vi den vil bli fulgt av den restaurerte og remastrede konsertfilmen “Live in New York City”. 30. august 1972 fremførte Lennon og Ono to konserter til støtte for Willowbrook State School for psykisk utviklingshemmede i Madison Square Garden, etter forespørsel fra deres venn, TV-mannen Geraldo Rivera. Showene, kjent som “One to One”, ble filmet og spilt inn, kveldsshowet ble sendt på ABC Television, og ettermiddagskonserten ble satt sammen for utgivelse som live-albumet og videokassetten fra 1986, “Live in New York City”.

I 2013 kunngjorde produsent Jack Douglas at han gikk i gang med et prosjekt, på oppdrag fra Yoko, for å få “One to One”-konsertene opp til moderne standard, inkludert å undersøke opptakene som ble filmet fra både ettermiddags- og kveldskonsertene, og bringe en sammenhengende ultimate John og Yoko konsertopplevelse til live i 5.1 surroundlyd. Opptak som tidligere ble ansett som ubrukelige for utgivelsene av videokassetter/laserplater fra 1986, har nå blitt forbedret nok med nye teknikker til at de kan bli tatt med. Tilsynelatende avsluttet Douglas det prosjektet for en tid siden, men ingen utgivelsesdato har foreløpig blitt annonsert.

Legg inn en kommentar