Denis O’Dell

Denis O’Dell i et stillbilde fra “Get Back”.

De som har sett “The Beatles Get Back” på Disney+, husker kanskje å ha sett Denis O’Dell der. Denis var en filmprodusent som ble en av direktørene i Apple Corps som sjef for Apple Films.
Starten hans i filmverdenen dateres tilbake til 1940-tallet, og han jobbet først med Beatles som assosiert produsent av deres første film, “A Hard Day’s Night” (1964). Som medprodusent av “How I Won The War” (1967) spilte Denis en rolle i at John Lennon fikk en birolle. Denis produserte deretter Beatles TV-filmen “Magical Mystery Tour” (1967), og han produserte dessuten “The Magic Christian” (1969), med Peter Sellers og Ringo Starr i hovedrollene. Denis hadde leid et studio i Twickenham Film Studios til denne filmen, og foreslo at Beatles kunne spille inn sin egen dokumentarfilm der i januar 1969, før innspillingen av “The Magic Christian” startet opp i februar.

Paul og Denis i kontrollrommet til Apple Studioet.

Denis var også med til Rishikesh i India, da Beatles-guttene skulle lære seg meditasjonsteknikker.

Denis O’Dell, Neil Aspinall og Paul McCartney i Rishikesh

På Beatles-sangen “You Know My Name (Look Up The Number)”, b-siden til “Let It Be”-singelen (1970), nevnes til Denis O’Dell – der omdøpt til Denis O ‘Bell!

De siste filmene han var involvert i var  var 1980-tallets “Heaven’s Gate”, der han var utøvende produsent, og “The Beatles Get Back”, hvor han ble kreditert som overvåkende produsent.

Denis døde i sitt hjem i Almeria i Spania 30. desember 2021. Han var 98 år.

Legg inn en kommentar