The Family Way på vinyl

“The Family Way” soundtrackalbumet fra 1967 gjenutgis på vinyl for Record Store Day 2015

Det er ikke så mye Beatlesrelaterte utgivelser for Record Store Day 2015, men denne fortjener vår oppmerksomhet.

Paul McCartney
The Family Way: Original Soundtrack Recording
Format: 12″ Vinyl
Selskap: Varese Sarabande
Type utgivelse: RSD Exclusive Release
Info fra RSD: “This 1967 soundtrack composed by Paul McCartney is one of the most elusive Beatles souvenirs. The original vinyl album has been long out of print, and it is commanding sky-high prices on the collector’s circuit.”

The Family Way er en britisk dramakomedie fra 1966 basert på Bill Naughtons skuespill “All in Good Time” (1963). Det hele startet som et fjernsynsteater i 1961, “Honeymoon Postponed”. Filmen var produsert av John Boulting og regissert broren Roy Boulting, og to av rollene ble spilt av far og datter John Mills og Hayley Mills.

Soundtracket var komponert av Paul McCartney og ble utgitt som album i januar 1967, noe som gjør at den kan regnes som den første Beatles soloutgivelsen, musikalsk sett. Albumet var kreditert til “The George Martin Orchestra” og utgitt under den fulle tittelen “The Family Way (Original Soundtrack Album)”. En 45opm single, igjen kreditert til the George Martin Orchestra, ble utgitt 23. desember 1966, med “Love in the Open Air” på side A og “Theme From ‘The Family Way'” på baksiden, av United Artists med katalognr UP1165. The Family Way vant en Ivor Novello pris i 1967 og kom senest ut på CD i 2011, remastret fra det originale førstegenerasjons stereo master båndet. Varese Sarabande var selskapet bak utgivelsen da, slik de også er nå, bare på vinyl. CDen inkluderte den uutgitte stereomiksen av “A Theme From The Family Way” som bonusspor, som opprinnnelig hadde kommet ut i mono som B-side av en single i 1966 i UK og USA, kreditert til the Tudor Minstrels. Vi kjenner ikke til om sporet vil bli inkludert på den nye vinylutgaven, eller om denne bare blir en kopi av den opprinnelige vinyl-LPen.

Innspillingene fant sted i november og desember 1966, før Beatles tok fatt på innspillingen av albumet “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”. McCartneys involvering i prosjektet var minimal, ifølge biografen Howard Sounes, som siterer George Martins erindring om at han måtte “mase på Paul for å få det minste fragment av en melodi” slik at han kunne begynne å skrive orkesterarrangementet. Etter at McCartney hadde gitt til beste “et søtt lite fragment av en valsmelodi”, fortsatte Martin, “kunne jeg komplettere innspillingene.”


Til tross for RSD skrytet om sjeldenheten av vinylalbumet finner man det lett på ebay, priset fra £3.72 (auksjon) til £85.12 (fastpris). Første gang vi kom til London på en interrailtur i 1982 var albumet tilgjengelig i Australsk utgave i HMV-butikken i Oxford Street.

Record Store Day er 18. april i år.

Legg inn en kommentar