To nyoppdagede Beatles-bilder fra Cavern Club

Bildene viser George Harrison, Paul McCartney, John Lennon og en delvis skjult Pete Best

Oppdaget av memorabilia-eksperter Tracks, her er to bilder av Beatles du ikke har sett før. De er fotografert i Liverpools Cavern Club i 1961, og gruppen hadde nylig kommet tilbake fra sitt opphold på Hamburgs Top Ten Club. Gruppen er avbildet iført uvanlige klær – skinnbukser og bomullsskjorter.

Mark Lewisohn sier at disse bildene viser Beatles som spiller enten en lunsj- eller kveldskonsert i juli 1961. Når vi husker at John og Paul dro til Paris sammen den høsten (september-oktober) og etter hva legenden sier fikk sin Beatles-frisyre av vennen Jürgen Vollmer, er det interessant å se at de har håret kjemmet forover allerede her i juli.

Det som gjør at Lewisohn sier juli 1961 er at George her fortsatt spiller på sin Futurama gitar. Sent i juli kjøpe han sin Gretsch Duo Jet, så da begynte han å spille på den. Det som motsier juli og heller antyder oktober/november er håret til John og Paul. Det er kjemmet forover, noe som ikke skulle ha skjedd før de to dro på haiketur til Paris og ble frisert av vennen Jürgen Vollmer.

Til venstre: Paul i Paris (med Jürgen Vollmer på det nederste). Til høyre: Paul på de to nye bildene.

Her er et bilde som sammenlikner Paul i Paris med et av de nyoppdagede bildene. Så hvis bildet er fra oktober-november, har Gretschen vært til reparasjon siden George spiller på Futuramaen? På den andre siden så ser Pauls ansikt litt fyldigere ut i Paris, etter å ha fått solide måltider hjemme – mens de to nyoppdagede bildene viser magre Beatler etter å ha levd på tilfeldige måltider, Preludin-piller og øl i Hamburg.

Kilde: BBC News

Legg inn en kommentar