Tre fra Dark Horse til Black Friday

Tidligere utgitt på Apple Records.

24. november er det igjen tid for Black Friday, og for deltakende plateforretninger av RSD – Record Store Day – betyr det at det kommer noen ny utgivelser i begrenset opplag og gjerne på diverse fargenyanser av vinyl. Dhani Harrison har jo gjenopplivet sin fars gamle plateetikett, Dark Horse Records og driver med utgivelser og gjenutgivelser av såvel levende som døde artister. I år er det tre utgivelser som kommer fra dette plateselskapet i anledning dagen:

Ravi Shankar & Ali Akhbar Khans “In Concert 1972” 2LP på standard svart vinyl (1280 eksemplarer, eksklusivt for RSD), opprinnelig utgitt på Apple Records, Splinters “The Place I Love” på gjennomsiktig vinyl (1000 eksemplarer, først på RSD) og Leon Russells “Hank Wilson Vol. II” på rød vinyl (1700 eksemplarer, eksklusivt for RSD).

Albumet med Splinter var George Harrisons første utgivelse på sitt nystartede selskap, og han deltok både som musiker og produsent. Etter som dette er annonsert som “først på RSD” betyr det sannsynligvis at det også blir tilgjengelig i ettertid, da kanskje ikke på den gjennomsiktge vinylen.

Splinter og Leon Russell

Legg inn en kommentar