Det første Beatles trommeskinnet

Det første trommeskinnet med navnet The Beatles på.

Den 28. september avduket Liverpool Beatles Museum det første Beatles-trommeskinnet som har gruppens navn på seg.

Bassetrommeskinnet daterer seg tilbake før alle andre basstrommeskinn eller Beatles-logo som tidligere har vært kjent. The Beatles ble som kjent kastet ut fra Hamburg, Tyskland i desember 1960. De hadde spilt på Top Ten Club, som var den rivaliserende klubben til Kaiserkeller hvor de var den residerende gruppen. Eieren, Bruno Koschmider var rasende og bannet på at han skulle få dem kastet ut av landet, noe han lyktes med.

Pete Best skrev hjem og ba vennen Neil Aspinall om å lage plakater som annonserte at de kom tilbake, noe Neil gjorde. Disse plakatene ble avduket på Liverpool Beatles Museum i fjor.

The Beatles are coming

Da han kom hjem til Liverpool, ga Neil Pete en gave. Han hadde gått ut og kjøpt et basstrommeskinn og tegnet en Beatles-logo på forsiden. Pete var overlykkelig. Men da Pete gikk for å plassere trommeskinnet på basstrommen sitt, fant han at det var feil størrelse.

Trommeskinnet ble plassert bak et garderobeskap på moren Monas soverom i over 25 år før det ble oppdaget av broren Roag Best.

“Jeg kunne ikke tro at Roag hadde funnet det og tatt vare på det. Jeg trodde det var borte for lengst. Da han nylig fortalte meg at han hadde det, sa jeg at det måtte vises frem. Det er en del av The Beatles-historien ingen er klar over. Hvem vet, hvis det hadde vært riktig størrelse, hadde The Beatles kanskje aldri brukt sin nå verdensberømte drop-T-logo.” Pete Best

Liverpool Beatles Museum ligger i Mathew Street i Liverpool, England, på den andre siden av gaten fra Cavern Club. Det eies av Roag Best, bror til Pete og sønn av Neil Aspinall. Museet inneholder mange originale minner og historiske gjenstander fra Beatles-historien, samlet av Neil og Roag.

Pete Best og broren Roag treffer du i Bergen på Beatlesfestivalen 13. – 15. oktober.

Legg inn en kommentar