Ringo: Jeg måtte fjerne Pauls tromming

Ringo ble intervjuet 6. september, men opptaket av intervjuet ble publisert i dag.

I et forholdsvis nytt intervju med Associated Press forteller Ringo om sin kommende EP-plate, “Rewind Forward”. Han og Paul er på Facetime med hverandre omtrent to ganger i måneden når Paul ikke er innom Los Angeles. Ringo var på jakt etter nye sanger han kunne spille inn og spurte Paul om han hadde noe liggende. Paul svarte ved å sende ham en ferdig sang, “Feeling The Sunlight” hvor han selv spiller instrumentene, deriblant trommene. “Vi måtte fjerne dem,” gliser Ringo. Og så la han på sitt eget trommespill og sang inn hovedstemmen.

Ringo ble også spurt om den siste Beatles-sangen. På spørsmålet om når den skal komme ut så sier han at det kan han ikke si, “for den skulle egentlig allerede ha vært ute”. Så det virker som om det har skjedd noe som har forsinket utgivelsen.

Ringo sier at sangen befant seg på samme kassett som “Free As A Bird”, og at han ble spurt av Paul i fjor om de to ikke skulle gjøre den ferdig. Det sa Ringo seg villig til, og han forklarte om hvordan Peter Jacksons programvare MAL var den teknologien som var i bruk da de fikk løftet John Lennons stemme ut fra opptaket.

George Harrison hadde allerede spilt inn et rytmegitarspor som ble benyttet, mens Paul nå har spilt inn en gitarsolo til sangen. Ringo spilte inn sine trommer på nytt, da han kun hadde holdt takten da de jobbet med denne sangen på nittitallet.

Tidligere har jo Ringo også avslørt at Paul og Giles Martin hadde vært i Los Angeles for å legge på orkestrering. Det viser seg at arbeidet med den siste Beatlessangen har pågått en god stund. Her er Paul McCartney og Giles Martin i Capitol Studios i Los Angeles i mai 2022 under arbeidet med å legge strykere på sangen.

Intervjuet ble tatt opp 6. september, men ikke utgitt før i dag, 28. september. Du finner det her (video).

Legg inn en kommentar