TV-program om Beatles fra Liverpool til verdensartister

Neste fredag, 29. mars viser BBC Four et TV-program som handler om Beatles’ klassereise. De definerte musikk og populærkultur som ingen andre popgrupper vil kunne gjøre. Men hvordan klarte The Beatles å foreta denne reisen fra tenåringer fra Merseyside til internasjonale popstjerner på 1960-tallet? “The Beatles: Made on Merseyside” forteller hvordan amerikansk rock ‘n’ roll og rhythm and blues fikk etterkrigs-Liverpool til å bli en av de mest pulserende musikkbyene noensinne med Mersey Sound.

Programmet skal ha unikt arkivmateriale og avslørende intervjuer av de som var involvert i Beatles’ tidlige år i Liverpool og Hamburg, tar for seg historien om The Beatles’ tidlige personellendringer og hvorfor det tok dem så lang tid å oppnå suksess. Fra skoleband til colleger, Hamburg til Cavern Club, The Beatles beveget seg fra skiffle til rock ‘n’ roll før de skapte sin unike sound.

Programmet er på 1 time og 22 minutter og vil være tilgjengelig på nett-tv etter at det har gått på lufta, men dessverre kun for briter.

Lenke til programmet: https://www.bbc.co.uk/programmes/m0003lx8

Legg inn en kommentar