Virkelighetens Sgt Pepper

Generalmajor James Melvin Babington

I en ny bok fra Bruce Spizer om “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” finner vi et essay skrevet av Frank Daniels under psevdonymet Max Gretinski, der han hevder å kunne avsløre mannen som har stått som forbilde for selve “Sgt Pepper”-figuren. Hans navn var Generalmajor James Melvin Babington. I boken til Bruce Spizer: “The Beatles and Sgt. Pepper: A Fans’ Perspective” kan du lese mer om denne virkelighetens “Sgt Pepper”, som var såpass kjent i sin tid at han figurerte på bl.a. britiske samlekort med militære personer.

Utklippsarket, her i signert utgave.
“Sgt Pepper” fra utklippsarket som fulgte med albumet.

Babingtons identitet skal ha blitt bekreftet av en person som var involvert i arbeidet med “Sgt Pepper”- omslaget i 1967, sier Spizer.

I boken får vi høre litt om Babingtons militære karriere, deriblant hans tjeneste i The 16th Queen’s Lancers i den andre Boerkrigen og The First Calvary Brigade i Sør-Afrika. Bildet av Babington var å finne i boken “Celebrities of the Army”, som ikke var en helt ukjent bok i 1967.

Sersjanten i Yellow Submarine-tegnefilmen.

Spizer tror imidlertid at Peter Blake og co plukket kortet hans fra en bunke tyggegummikort med militære motiver og brukte det (i reversert utgave) som modell for den avbildingen av “Sgt Pepper” som vi finner på albumets utklippsark.

Kilde: Variety

Legg inn en kommentar