Yoko Ono-utstilling i Oslo

Yoko Ono

Yoko Ono-utstillingen på Nobel Fredssenter åpner 2. desember, og skal etter planen være der frem til 30. september 2024. Det er første utstilling for Ono i Norge siden 2005.

Utstillingen YOKO ONO – PEACE is POWER er en samling av noen av hennes kjente, konseptuelle verk. Her blir publikum invitert til å være med på å skape kunsten, gjennom Onos egne instruksjoner.

Dørene åpner for publikum 2. desember, som en del av gjenåpningen av Nobels Fredssenter etter en lang periode med nødvendig renoveringsarbeid. I ukene før utstillingen blir Yoko Onos fredsbudskap “Peace is power” å se på skjermer rundt i bybildet i Oslo, Bergen og Trondheim. Kampanjen ble startet av Yoko Ono og John Lennon for mange år siden, og etter den russiske fullskalainvasjonen av Ukraina i 2022 har denne siste kampanjen lyst opp New York, London, Los Angeles, Milano, Melbourne og Seoul.

Fortsatt dessverre like aktuelt.

I en av installasjonene i utstillingen blir publikum invitert til å sette seg ned og lime sammen biter av knust porselen og sammen reparere noe som har gått i stykker. Som i 2005 får et “Wish Tree” også plass i utstillingen, der folk inviteres til å henge opp lapper med sine drømmer for en bedre og fredeligere verden.

Billetter til Nobels Fredssenter koster kr 160, studenter kr 100 og barn inntil 17 år kommer gratis inn.

Nettside

 

Legg inn en kommentar