Yoko Onos stjålne kamera

Etter at bildene hadde sirkulert blant en engere krets av fansen siden 1969, solgte noen bildene til Daily Mirror på nittitallet.

I 1969, etter at de hadde vært i bilulykke i Skottland fikk Yoko Ono beskjed fra legene om at hun måtte hvile så mye som mulig og helst holde sengen. Men John Lennon trengte å komme til EMI-studioene i Abbey Road, der de tre andre i Beatles allerede hadde drevet på med innspillinger til det albumet som skulle få navnet “Abbey Road”. Og han var ikke beredt til å la Yoko få være i ro hjemme, han ville ha henne med i studio. Dermed arrangerte han for at en stor seng ble installert i studio, slik at hun kunne få være med og likevel holde sengen. John fikk til og med installert en mikrofon over sengen, slik at hun skulle kunne kommunisere med ham over intercommen når gutta var i kontrollrommet.

På denne tiden hadde Yoko et Kodak Instamatic fotoapparat, som hun og John brukte flittig. Men noen av jentene som hang rundt Beatles fikk tak i apparatet, de rett og slett stjal det. Da de fremkalte bildene i filmrullen som satt i kameraet skjønte de at de hadde skutt gullfuglen: Her var det to nakenbilder av John! I tillegg var det bilder fra da Beatles var på en prøvevisning av “Let It Be”-filmen 20. juli, og fra middagen John, Yoko, Paul, Linda, Peter Brown hadde med filmens regissør, Michael Lindsay-Hogg og hans daværende kjæreste etter filmvisningen. Etter som dette var dagen da Apollo 11 landet på månen, dro George og Ringo ikke på denne middagen men hjem for å se direktesendingen på TV.

Etter middagen ble det tatt noen bilder i Rolls Roycen til John på veien hjem, samt noen bilder etter at han og Yoko hadde gått til sengs. Det er her nakenbildene av John, et bilde av Yoko toppløs og et bilde av Yoko som kaster opp befinner seg på filmrullen. Disse bildene ble senere solgt til avisen Daily Mirror, som publiserte dem på nittitallet.

Dagen etter er de tilbake i studio med innspillingen av “Come Together” og Yoko tar noen bilder der. I tillegg er det noen (John?) som tar bilder av Yoko og sengen hennes. Så blir kameraet stjålet. Her er bildene, vi har unnlatt å ta med de mest kontroversielle.