Avslører myter om Let It Be

Både Beatlesmedlemmene og tidligere utgitte artikler og bøker om hendelsene i januar 1969 har beskrevet disse som en gruppe i oppløsning. Er det på tide å revidere dette synet?

Nyeste episode av podcasten «Swinging through the sixties» tar for seg mytene om de såkalt miserable Get Back sessions, som senere resulterte i filmen “Let It Be”, albumet med samme navn, og 2003-albumet “Let It Be…Naked”, samt bonussinglen «Fly on the wall». Det er også en ny dokumentarfilm om denne perioden på trappene, og filmskaper Peter Jackson har lovet et lysere bilde av stemningen innad i Beatles i januar 1969.

Nå er det flere som ønsker å bidra til denne hvitvaskingen av det som tradisjonelt har blitt sett på som en tid der gruppen var i oppløsning. Richard Buskin har denne gangen fått med seg Allan Kozinn til diskusjonen, som vikar for Erik Taros. Smakebiter i form av lyd fra Get Back sessions illustrerer poengene. Programlederne går kronologisk til verks og tar for seg det som skjedde dag for dag. Det er Twickenham-perioden som diskuteres, programmet tar ikke for seg sessions i Apple-studioet. Episoden varer i underkant av to timer.

Lenke: Swinging through the sixties

Legg inn en kommentar