9. februar-feiringer

Da Beatles dukket opp på Ed Sullivan Show våknet USA.

9. februar 2024 er det 60 år siden The Beatles debuterte live på amerikansk TV i Ed Sullivan Show. For ti år siden da det var 50-årsjubileum ble det slått på stortrommene både på øst- og vestkysten i USA, og der var vi! Ringo Starr hadde i forkant besøkt Plaza, hotellet Beatles bodde på i New York den gangen i 1964 og ble intervjuet derfra. Baldakinen utenfor TV-studioet Ed Sullivan Show ble sendt fra ble dekorert slik den hadde sett ut den gangen i 1964 og det var feiringer rundt om i byen. Vi var bl.a. på Hard Rock Café der det var Beatles coverband fra Liverpool, og vi traff også Freda Kelly, Jackie Spencer og Jean Catharell som var invitert med på feiringen.  På vestkysten var det hyllestkonsert for The Beatles i Los Angeles, med Paul og Ringo på scenen og Yoko og Olivia blant publikum. Konserten ble direktesendt på TV med tittelen “The Night That Changed America: A Grammy Salute to the Beatles”.

60-årsjubileet er litt mer nedtonet. Amerikanerne feirer dette bl.a. ved å arrangere “The Fest for Beatles Fans” 9. – 11. februar i New York. Leketøyfabrikanten Mattel feirer ved å lansere et byggesett der man kan bygge Beatles på Ed Sullivan Show.

Ikke Lego men Mega – byggesett fra Mattel. For- og bakside av esken.

Her hjemme blir det også markert. Jubileet feires med Beatles-konsert på restaurant Lancelot i Asker, rett ved Asker stasjon. Det er vokal oktetten “Korille” som vanligvis synger jazz-preget populærmusikk som smeller til med et Beatles-program! Og det blir en helaften: For de har med filosofen Henrik Syse, Beatles-entusiast og spesialist, som holder minikåserier og introduksjoner. “Korille” synger bl.a. “The Real Group”-arrangementer mm.
Spesielle gjester som intervjues på scenen er Dag Inge Fjeld, styreleder for Beatlesfestivalen i Bergen. Vi må snakke om Ed Sullivan-showet!
Og Birgitte Grimstad, klassisk sanger og motstander av Beatles – som endte opp som Beatles-sanger med Lillebjørn Nilsens oversettelser i visegruppa “Ballade” – med “Hei Knut” (“Hey Jude”) og “Du kan godt så sitte innte mæ, Leif!” (“Got To Get You Into My Life”).
Og nyinspilling av musikkvideo av “Hei Knut” med Korille-medlemmer skjedde i Asker i sommer! Og vi liker jo å synge – så litt allsang må til! . Sted/tid: Fredag 9. februar kl.19.30 På Lancelot Restaurant, ca. 70 meter fra Asker stasjon. Billetter: kr. 250,- bestill på Vipps til 91150155 eller i døra.

Feiring i Asker

Også i Trondheim feires 9. februar med en sammenkomst for medlemmene av trøndernes egen Beatlesklubb “Across The Universe”. Og i Lillestrøm spiller Det Betales på denne dagen i Lillestrøm Kultursenter. Dagen etter, 10. februar er de å se i Drammens Teater, da forsterket med Odd Kleven (aka Georg Harrysettpåmaken) fra åttitallets besetning.

Legg inn en kommentar