Apcor books: Ny bok om de britiske EP-platene

Ny bok på trappene fra fan-forlaget Apcor.

I tillegg til fire bind i serien “A is for Apple” om Beatles-selskapet Apples historie, har fan-forlaget Apcor også utgitt andre relevante bøker som har falt i smak hos fansen. Blant disse finner vi Thorsten Knublauchs hittil definitive bok fra 2021 om Beatles i Hamburg (som nå oppnår astronomiske priser* på bruktbokmarkedet), og en bok fra 2022 om de britiske singlene, ført i pennen av Richard Noller. Førsteopplaget på 500 eksemplarer ble utsolgt så raskt at et nytt opplag måtte trykkes i løpet av få uker, og Record Collector ga boken fem stjerner i en panegyrisk omtale. 

Nå har Noller begått en ny bok om plater, denne gangen er det de britiske EP-utgivelsene han tar for seg. Denne gangen har han fått hjelp av samleren Ed Dieckmann, som er en av de tre som står bak forlaget. Til tross for at Beatles ga ut bare 13 EP-plater i Storbritannia under deres karriere, så er boken “Extended Play In The U.K.” en 500-siders murstein med nesten 4300 illustrasjoner i fullfarger. Boken er i begrenset antall, så går man i tankene om å bestille den bør man bestemme seg kjapt. Boken publiseres våren 2024.

Forlaget sier at boken inneholder den mest detaljerte informasjonen om The Beatles’ EP-utgivelser i Storbritannia noensinne samlet i bokform, krydret med utallige bilder og skanninger av etiketter, omslag, sjeldne dokumenter, tidsriktige nyhetsreportasjer, acetater, noter, testpresser osv. De 13 Parlophone EP-titlene dekkes i stor detalj fra de aller første opplagene og frem til de endelige utgivelsene fra CD-tiden.

De britiske EP-platene som kom ut mens Beatles var aktive.

Her er det dessuten dyptgående diskusjoner om EP-er som er utgitt på andre plateselskaper, planlagte men uutgitte EP-er, BBC-transkripsjonsplater, virtuelle EP-er som har blitt gjort tilgjengelig på strømmetjenester, en uttømmende dekning av de irske EP-ene (inkludert alle kjente etikettvarianter), et illustrert kapittel om utenlandske EP-er basert på de britiske, et galleri med EP-er med “sanger de ga bort”, en fullstendig oversikt over britiske EP-omslag brukt i andre land, et kapittel om bootleg EP-er og mye, mye mer. Som en bonus er det et kapittel om nye 45 (single) funn, avdekket siden utgivelsen av “Made In The U.K.”-boken for to år siden. Dette kapittelet er også gjort tilgjengelig i PDF-form for gratis nedlasting.

Videre skriver Apcor i en pressemelding av bind 4 i bokserien “A is for Apple” om selskapet fra september 1969 til april 1970 fra 2022 blir det foreløpig siste i serien. Noe bind 5 er ikke under planlegging og kanskje blir resten av historien om Apple fortalt på annet vis, skriver de.

* en kopi av Mach Schau! ble solgt for over $2000 på eBay i april 2023!

Apcor books – nettbutikk

 

Legg inn en kommentar