Pauls 1961-Höfner: tyven funnet?

Guitar Player hevder at tyven er funnet

I en artikkel i Guitar Player som tar for seg tyveriet av Paul McCartneys første Höfner bassgitar hevdes det at man har funnet tyven.

Det har jo tidligere kommet frem at den første antakelsen om at instrumentet ble stjålet under innspillingen av “Let It Be” i Twickenham film studioer ikke stemte. Man kunne se bassen i 1969-promoen av “The Ballad of John and Yoko” i en scene fra disse innspillingene. Men i Peter Jacksons 2021-dokumentar “Get Back” så vi også instrumentet i Apple Studioet, der Beatles fortsatte innspillingen etter Twickenham. En mistenkt sto frem og hevdet han hadde tatt bassen da alle de andre plyndringene av Apple-selskapet foregikk, men det viser seg at dette bare var skryt.

Som vi tidligere har fortalt, viser det seg at Paul fortsatt eide instrumentet i 1972, da det ble begått et innbrudd i en varebil med Wings’ utstyr og intrumenter mens den sto parkert i Notting Hill-distriktet i London. Tyveriet ble omtalt i media den gangen, men det viser seg at de avisene som skrev om den saken, The Daily Mirror, The Times og The Evening Standard ikke har digitalisert sine utgaver fra 1972, så her måtte man inn på biblioteker og studere mikrofilmer for å finne artiklene. Nå kan journalist Christopher Scapelliti meddele i magasinet “Guitar Player” at et tips til detektivene som etterforsker saken pekte på et spesifikt hus i Ladbroke Grove i Notting Hill-distriktet. Ved å studere de offisielle adresselistene til registrerte velgere i 1972 klarte etterforskerne å finne tyven, som man foreløpig har valgt å ikke publisere navnet til. I artikkelen spekulerer journalisten på om mon ikke selve bassen også dukker opp i kjølvannet av dette.

Vi regner med at nettstedet TheLostBass.com blir oppdatert så snart alt er klart.

 

Legg inn en kommentar