Abbey Road åpner opp igjen

Studio 2 åpner dørene for publikum i tre dager.

Det er ikke ofte det skjer, så man må passe på om man har lyst til å se innsiden av Abbey Road Studios. Nå skjer det igjen: i august arrangeres det foredrag i Abbey Road som man kan melde seg på.

I kun tre dager åpner de studiokomplekset for å holde en serie eksklusive foredrag i Studio 2 om historien til verdens mest ikoniske innspillingsstudio. Det er musikkprodusenter og forfatterduo Brian Kehew og Kevin Ryan som igjen har leid lokalet, de har utgitt boken “Recording the Beatles” sammen. De to sto også bak da studio 2 ble benyttet som åsted for foredrag i 2012, 2013 og 2014, så vi har dem å takke for anledningen de har gitt musikkfans å få se innsiden av platestudioet Beatles og mange andre benyttet.

Første gang studio 2 var åpent for publikum var da de pusset opp kontrollrommet og installerte nytt konsoll der i 1983, da fikk publikum se filmen “The Beatles at Abbey Road” og høre uutgitt musikk som ikke skulle komme ut offisielt før mer enn ti år senere på “The Beatles Anthology” plateserien. Neste anledning bød seg ikke før i 2005, da ble det arrangert filmfestival i studioene, man viste frem kjente filmer hvis soundtracks var innspilt i Abbey Road, deriblant «A Hard Day’s Night». Deretter sørget foredragene til Kehew og Ryan at studioet igjen kunne besøkes av almuen i 2012, -13 og -14, og nå byr altså anledningen seg igjen for de av dere som ikke har vært der allerede.

Utsikten fra kontrollrommet en dag i 1965.

Foredragene vil både ta for seg historien og det nåværende livet til studioene, og finner sted i Studio 2. Dette studioet er stedet kjente sanger med bl.a. The Beatles, Pink Floyd, Kate Bush, Oasis, Radiohead, Adele og Ed Sheeran er innspilt. Gjestene vil også få anledning til en kort omvisning i kontrollrommet til Studio 2, og slå av en prat med noen av de ansatte om deres arbeid.

Kehew og Ryan vil utforske studioenes oppfinnsomhet fra patenteringen av stereo til utviklingen av flere innspillingsteknikker som blir benyttet verden over i dag. De vil også dekke studioenes rike erfaringer med filmmusikk og demonstrere hvordan studioene har vært benyttet til å spille inn noen av de største filmene noensinne – inkludert “Star Wars”, “Lord of The Rings” trilogien, “Harry Potter” filmene, “Gravity”, “The King’s Speech”, “Black Panther” og den prisbelønnede “The Shape of Water”.

Foredragene finner sted 3. august kl 15 og 20, 4. august kl 11 og 16, og endelig 5. august kl 11 og 16. Det er kun få billetter til hvert foredrag, og de koster £ 105 per billett.

OPPDATERING: Flere datoer er nå lagt til!

Her kan du lese mer og bestille billetter.

Fra en foredragsdag i 2014.

Virtuell rundtur

Musikkvideoen til Paul McCartneys “Queenie Eye” ble innspilt i Abbey Roads studio 2.

Legg inn en kommentar