Abbey Road dokumentar og bok

Mary McCartney utenfor inngangsdøra til Abbey Road Studios. Foto: © Grace Guppy

“If These Walls Could Sing” er Mary McCartneys nye Disney Original dokumentar om Abbey Road Studios, og den kommer til Disney Plus kort etter at den har hatt en prøvevisning på Telluride filmfestival.
Mary har forsket på dette I årevis, og dette er hennes kjærlighetsbrev til stedet hvor hennes far har jobbet så mye kreativt, men også tallrike andre artister verden over. Det blir historier fra folk som Jimmy Page, Kate Bush, Noel Gallagher, John Williams, Celeste, Elton John, Giles Martin, Shirley Bassey, Liam Gallagher, Pink Floyd, Paul McCartney og mikrofontekniker i studioene de siste 50 årene, Lester Smith.
If These Walls Could Sing ble forhåndsvist 3. September I et fullsatt Sheridan Opera House i Telluride, Colorado og kommer snart til utvalgte kinoer og til Disney Plus.
If These Walls Could Sing er en lidenskapelig beretning om verdens første spesialbygde innspillingsstudio som strekker seg over 91 år. Fra begynnelsen med å spille inn de store innen klassisk musikk, til å være vertskap for dansesal- og storbandstjerner, vitne til fødselen av britisk rock & roll, produsere en produktiv rekke hits på 1960-tallet, legge til rette for Oscar-vinnende filmmusikk og se fremveksten av hip-hop idoler. Marys film vekker liv til magien som fortsetter å gi gjenklang innenfor veggene til No. 3 Abbey Road.

Ny bok om Abbey Road studioene.

Det er også på trappene en ny bok om Abbey Road Studios, ført i pennen av David Hepworth. Paul McCartney har skrevet bokens forord. Du kan lese mer om boken og bestille den på Abbey Road Studios nettsted.

Legg inn en kommentar