Abbey Road inn på albumlistene

I sin første uke har jubileumsutgaven av Abbey Road gjort det skarpt på salgslistene i forskjellige land, deriblant hjemlandet. I Storbritannia ligger den på førsteplass på albumlista til The Official Charts Company, her i Norge klarte den andreplassen på VG-lista. I det største markedet, USA har den foreløpig kun notert seg for en 71.plass på Billboards Top 200 albumliste. Prognosene tilsier imidlertid at den kommer til å klatre til en tredjeplass der i neste uke.

Her er plasseringene i forskjellige land (ikke alle land har egne nasjonale hitlister):

Australia: 2
Belgia: 1
Nederland: 1
Tyskland: 2
Irland: 3
Italia: 3
New Zealand: 6
Norge: (VG-lista) 2
Skottland:1
Sverige: 4
UK: 1
USA: 71

«Abbey Road» var bestselger i Storbritannia i 17 uker på rad da det kom ut i 1969. Da den kom ut i en spesialutgave forrige fredag, havnet den nå igjen på toppen av salgslista.

– Det er utrolig at Abbey Road holder seg etter alle disse årene. Men så er det et dritkult album, da, tvitret Paul McCartney fornøyd.

Med 49 år og 252 dager siden siste topplassering, slo plata dermed siste tidsromsrekord for Beatles. Den var det «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band» fra 1967 som hadde, av magasinet Rolling Stone kåret til tidenes beste album. Det lå på listetoppen med 49 år og 125 dagers mellomrom.

Lyd-entusiastene sverger til vinylutgaven av den nye stereomiksen, da CD og Blu-rayutgavene har fått lyden skrudd opp og limitert i forbindelse med den såkalte «Loudness war». På vinyl kan man ikke gjøre dette, for da ville stiften ha hoppet av plata.

Legg inn en kommentar