Abbey Road på tur

Overraskelsene og gledene ved ABBEY ROAD, det siste Beatlesalbumet – 50 år etter.

September 2019 er gulljubileet for Beatles’ multiplatinavinnende album Abbey Road – det siste verket de spilte inn før jordskjelvet av et brudd. Det var både slutten av sekstitallet og slutten på tidenes største band.

For å feire dette jubileet vil verdens ledende Beatleshistoriker Mark Lewisohn reise rundt på turné med en forestilling fyll av informasjon, intriger, overraskelser, gleder, humor, opprømthet og underholdning – en hurtigflytende og smart illustrert historie om the Beatles, deres briljante album Abbey Road, og andre større hendelser fra det ekstraordinære året 1969.

Mark Lewisohn har et gedigent arkiv med Beatles-ting, som han har samlet i mer enn 40 år med uovertruffen inngående tilgang til arkiver og offentlige og private samlinger. Han vil vise publikum en forbløffende serie sterkt og relevant innhold, med sjelden musikk, fotografier, filmer og utvalgte minneobjekter. Publikum (selv superfans) vil se og høre ting de ikke ante eksisterte.

Hornsey Road (den spennende tittelen vil bli forklart …), forteller alt om hvordan albumet ble til og de mange betydningsfulle hendelsene som fant sted under innspillingene, da Beatles var hjertelig tilstede sammen inne i innspillingsstudio men falt fra hverandre utenfor. Dette var året de gikk fra hverandre, og albumet ble lagd i en tid full av kriser både i de personlige og forretningsmessige delene av livene deres.

Abbey Road var ikke bare ett av så mange fantastiske og triumferende kapitlene i Beatles tid sammen, det var også deres bestselgende og siste mesterstykke. Nå får publikum en unik innsikt i hvordan alt skjedde.

Det er foreløpig turnédatoer i Storbritannia som er annonsert, og turnéen starter 18. september i Northampton. 28. september er forestillingen i London og 1. oktober i Liverpool. Full (foreløpig) turnéliste og billettsalg finner du her: Ticketmaster

Lewisohn har også lansert nettstedet HornseyRoad.net hvor du kan se oppdatert turnéliste.

2 Responses

  1. Beatle-Joe sier:

    Kult! Dette kunne jeg tenke meg å overvære! Tro om det er sjans for at han besøker Skandinavia?

  2. Beatle-Joe sier:

    Leste nettopp saken Lewisohn publiserte på Wogews “Daily Beatles” og det slo meg at dægern hvor tøft det hadde vært å få ham til Beitostølen med Abbey Road-showet…

Legg inn en kommentar