Acetatet som ble reddet

Litt annen miks enn den utgitte

Briten Derek Plant ryddet ut noen plater som hans avdøde far kjøpte på et bruktsalg for rundt 40 år siden, da han ved en tilfeldighet oppdaget et ekstremt sjeldent Beatle-acetat som ingen visste var der.

Det var en innspilling av sangen «Happiness is a Warm Gun», laget i september 1968. Det er et tidlig opptak som er ganske annerledes enn det som til slutt dukket opp på The White Album. En tuba som Paul spiller er mer fremtredende i miksen.

Acetatplaten ble lagd til Paul McCartney, som formodentlig tok den med hjem for å spille den. Ingen vet hvordan den kan ha havnet på bruktsalget. Det var et slikt privatsalg hvor folk fyller bagasjerommet på bilene sine med ting de vil kvitte seg med, og møtes på en parkeringsplass hvor de selger ting til hverandre og til andre interesserte som møter opp.

Av en eller annen grunn havnet platen i et fremmed omslag, nemlig dette:

Komiker og sanger Ken Dodd

Dette er en moroplate for barn, av komiker og sanger Ken Dodd fra Liverpool. På vei til fyllinga datt Beatlesplata ut av coveret, og Derek Plant gjorde store øyne. Han visste nemlig at acetater med Beatles er ettertraktede i markedet. Og når de inneholder en slik foreløpig og uutgitt miks er de jo enda mer ettertraktede. På denne miksen gjentar også John Lennon strofen «I Need A Fix ‘Cause I’m Going Down» to ganger etter hverandre i stedet for å bare synge den en gang, som på den utgitte versjonen.

Sans for penger har Derek også, så han har levert acetatplaten til Omega Auctions, som har verdsatt den til melom seks og ti tusen pund, og det er allerede inne et bud på 5000 pund.

Kilde: Omega Auctions

Legg inn en kommentar