All Things Must Pass feires

Vi har fortsatt til gode å se en annonsering av 50-års jubileumsutgaven av George Harrisons trippelalbum “All Things Must Pass” album, selv om hans enke Olivia og sønnen Dhani tidlig i år fortalte at de jobbet med en sådan. Men det vi får er en Record Store Day utgivelse av to sanger fra albumet, “My Sweet Lord” og “Isn’t It A Pity”, slik vi tidligere har meldt. Og nå skjer det en ting til, nemlig et radioprogram om albumet på BBC Radio 4.

Record Store Day release

Programleder er Nitin Sawhney for produksjonsselskapet TBI Media, og BBC Radio 4 har dette å si om radioprogrammet: Da han vokste opp på 70-tallet hadde musiker og komponist Nitin Sawhney kjennskap til George Harrison og hans interesse for indisk klassisk musikk, og hans nære bånd til Ravi Shankar. Han kjente til Harrisons hitsingler, men hans mest kjente album, “All Things Must Pass” forble uutforsket. Var denne LPen, komponert i siste del av sekstitallet allerede foreldet i 1970, eller kan det ha vært forut for sin tid, med de dyptfølte tekstene og religiøse temaene?

Beatlesfans husker kanskje at Nitin Sawney samarbeidet med Paul McCartney i 2008 på sangen “My Soul” som ble utgitt på Sawneys “London Undersound” album.

Intervjuet for programmet er Olivia Harrison, Michael Palin, Jools Holland, biografi-skribentene Graeme Thomson og Joshua M. Greene, keyboardist Bobby Whitlock, trommeslager Alan White og gitarist Dave Mason.

Det timeslange radioprogrammet blir kringkastet på BBC Radio 4 lørdag 21. november klokken 21, og vil være tilgjengelig på nett i 30 dager etter dette. Lenke

En interessant sak som var til salgs i en kort periode fra George Harrisons offisielle nettbutikk var denne “All Things Must Pass” julekulen Etter som den var såpass begrenset i opplag spekulerer vi på om den opprinnelig ble produsert for å skulle sendes ut til pressen i reklameøyemed i forbindelse med jubileumsutgaven av albumet?

Juletrekule (utsolgt)

I andre George Harrison og Record Store Day nyheter kan vi melde at en eksklusiv 7″ single med Georges sang “Be Here Now” med Doyle Bramhall II sammen med Susan Tedeschi og Derek Trucks vil bli tilgjengelig i utvalgte butikker på Black Friday, 27. november. 100% av inntektene skal gå til Turn Up For Recovery, en veldedighetsorganisasjon som ble startet opp av Melia Clapton for å tilby håp og spre kunnskap om abstinensbasert bedring gjennom musikk.

Be Here Now, Record Store Day Black Friday 7″ single.

 

Legg inn en kommentar