Alt fra Beatles 1969 – turné

Masters of the past presenterer Alt fra the Beatles 1969

I forbindelse med Jon Vidar Bergans anmeldelse av denne forestillingen i julenummeret av Norwegian Wood nevnte vi at man har muligheten til å få den med seg i Oslo Konserthus 18. januar.
Nå har truppen annonsert ytterligere forestillinger på østlandet:

  • 17. januar Fredrikstad Blå Grotte
  • 18. januar Oslo Konserthus
  • 24. januar Askim kulturhus
  • 25. januar Halden Brygga kultursal
  • 1. februar Lillestrøm kultursenter
  • 6. mars Moss Kulturhus
  • 7. mars Fredrikstad Blå Grotte
  • 18. april Sarpsborg scene (2 forestillinger)

Jon Vidar ga forestillingen fire moptops – full score – og anbefaler den til alle Beatlesfans.

Dette er den foreløpige avslutningen på en konsertserie som startet med alt fra Beatles i 1962 og 63 i 2013. Hvert år de påfølgende årene har ensemblet fremført alt Beatles utga i et år, og hvert år har premieren vært i Oslo Konserthus. Forestillingen, som opprinnelig gikk under navnet «It was fifty years ago today» har også turnert rundt om på de forskjellige kulturhusene, og med samme band og mange av de samme vokalistene. De siste årene har Tom Mathisen vært forestillingens «forteller» som har bundet sammen sangene med anekdoter fra Beatleshistorien.

Her er hvordan produksjonen presenteres:
Hva sier du hvis vi sier «Come Together», «Let It Be», «Here Comes The Sun» og «Get Back»? Vi sier «Alt fra The Beatles 1969».

Det er nå det syvende, og siste året vi står på scenen i for å spre Beatles-musikk i vår serie «It Was Fifty Years Ago Today». Hvert år har vi tatt for oss all musikken The Beatles ga ut 50 år etter den ble innspilt. Det betyr at det har vært syv unike forestillinger med helt forskjellig musikk, og med helt forskjellige sceneløsninger og manus. I år er prosjektet ferdig, og vi har nå kommet oss i mål med å ha spilt absolutt alle låtene fra The Beatles. Det er vi stolte av.

For å få vår «tidsreise» med all musikken fra The Beatles på plass slik vi syns det er mest riktig, har vi hele veien holdt oss til datoene for innspillingene i stedet for utgivelsesdatoene. Derfor avslutter vi serien vår med «Alt fra The Beatles 1969» siden 1969 var det siste året The Beatles var samlet i studio.

I år stiller vi igjen med samme band som tidligere år, og i vokalrekka har vi rockens «grand old man», Trond Granlund sammen med Eirikur Hauksson, Frode Vassel, Stian Joneid, og Jonas Groth. Hele historien fortelles som vanlig av selveste fortelleren blant fortellere; Tom Mathisen.

Etter et strevsomt 1968 for The Beatles, starter januar 1969 med at bandet går i studio for å finne tilbake til røttene sine. De ønsker å spille inn et nytt album mens de blir filmet, og prøver å lage låter som de kan fremføre «live», slik at de kan avslutte filmingen med en konsert. Prosjektet blir døpt «Get Back».

Dessverre blir filmingen mest av alt en dokumentasjon av et band som går i oppløsning. Hele prosjektet stopper opp, og blir ikke gjort ferdig før i 1970 med albumet «Let It Be». Singelen «Get Back» / «Don’t Let Me Down» er det eneste fra innspillingene som blir gjort ferdig og utgitt i 1969.

Litt senere på året klarer The Beatles å samles en siste gang for å spille inn albumet som blir hetende «Abbey Road». Det sies at stemningen i studio var bedre enn på lenge, og de klarer å avslutte karrieren sin med å spille inn et av sine beste album.

I tillegg til overnevnte, inneholder forestillingen klassikere som «Something», «Don’t Let Me Down», «The Long And Winding Road», «Oh Darling» og «Because».

Showkonsert-serien er produsert i samarbeid med Oslo Konserthus, og når vi nå framfører «Alt fra The Beatles 1969», så har vil spilt samtlige sanger utgitt av The Beatles i konsertversjoner.

«A splendid time is guaranteed for all!»

Legg inn en kommentar