Amatørfilm fra 1969

Den berømte Pat Simmons-filmen er nå tilgjengelig via www.apcor.net. Den kan kjøpes i nettbutikken, med eller uten “A is for Apple”-boken. Opplaget er begrenset.

DVD: JULI AUGUST LONDON ESHER LIVERPOOL 1969

Patricia Simmons, den senere redaktøren (sammen med Joyce Kilbane) av det amerikanske Beatles fanzinet “With A Little Help From My Friends”, dro sommeren 1969 på ferie sammen med to venner og besøkte blant annet EMI Studios i Abbey Road, George Harrison hjemme hos ham i Kinfauns, Liverpool, samt foreldrene til George i Warrington og filmet sitt eventyr ved hjelp av et 8 mm smalfilmkamera.

En veldig liten del av dette opptaket ble delt med noen av vennene hennes for flere tiår siden, men aldri før har de fullstendige opptakene blitt sett, helt til nå!

Patricia har gitt Apcor rettighetene til å gi ut alt dette unike materialet på en DVD. Nesten 50 minutters opptak er hentet fra de originale 8 mm rullene, møysommelig restaurert og satt i en kronologisk rekkefølge. Lydeffekter og musikk (inkludert et aldri tidligere utgitt spor av en Apple-artist!) ble lagt til stumfilmopptakene. Det unike opptaket inneholder det siste fanfilmede materialet av The Beatles som gruppe idet de ankommer EMI Studios.

Det er en stor sekvens fra da jentene besøker George Harrison hjemme hos ham, hvor vi ser ham tålmodig signere en haug med autografer. Det er bilder av noen kjente landemerker fra Beatles i Liverpool (Cavern, Liverpool Institute) og av George’s foreldre, Louise og Harold hjemme hos dem.

For første gang siden den ble filmet for 51 år siden, er dette opptaket tilgjengelig i best mulig kvalitet! DVDen, som heter “July August 1969 London Esher Liverpool”, ligger i en innbundet digipack med et 43-siders essay av Patricia som skriver om denne turen, krydret med aldri før sett unike bilder i svart-hvitt og i farger.

Et bonus postkort, individuelt nummerert og signert av Patricia Simmons, leveres med hvert eksemplar. DVDen er regionfri og bør spille problemfritt i alle DVD-spillere.

Individuelle eksemplarer av DVDen, inkludert det individuelt nummererte signerte kortet og plassert i en digipack med et 43-siders hefte, er blitt gjort tilgjengelig for separat kjøp til 25 euro. Denne prisen er eksklusiv porto og håndtering.

Legg inn en kommentar