Amatørfotografier med fem Beatles

Det var viktigst å få med de fire ekte beatlene i helfigur, Jimmie var ikke så heldig.

Disse to tidligere upubliserte bildene fra Melbourne, Australia er for tiden ute på auksjon, inkludert copyright. De viser Beatles 14. juni 1964 med to trommeslagere, Ringo Starr og hans vikar, Jimmie Nicol.

Folkemengden utenfor, hvorav enkelte treklatrere. Fotografen “vår” jobbet på hotellet.

En friskmeldt Ringo kom tilbake etter et sykehusopphold på grunn av mandelbetennelse og Jimmies fem minutters kjendistilværelse tok slutt. På kvelden feiret Beatles at de var gjenforent med Ringo, Jimmie var ikke med på den festen. Han hadde et fly å rekke morgenen etter, og fikk ikke sagt adjø til de andre, som sov av seg rusen. Til minne om sine ti konserter som Beatle fikk Jimmie et armbåndsur i gull, der de hadde gravert inn navnet hans feilstavet som Jimmy.

Ringo ble syk igjen et halvt år etterpå, og først da ble mandlene fjernet, 2. desember 1964.

Fotografen var ingen fotograf, kun på hobbybasis. Han var ansatt på Southern Cross Hotel som teknisk sjef. Han pleide aldri vanligvis å ha med seg sitt fotografiapparat på jobb, men dagen før hadde hans datter 21-års bursdag, så hele familien var samlet på hotellet og hadde overnattet. Det er hans sønn Shaun Maloney som nå har valgt å selge disse familieklenodiene videre. Det er sjeldent med ekte fargefotos fra Beatles med Jimmie i Australia, da de fleste profesjonelle pressefotografene som regel jobbet i svarthvitt.

Maloneys far hadde et godt forhold til impresarioen som arrangerte turnéen til Beatles i Australia, Kenn Brodziak, og han ga hele familien gratisbilletter til gruppens konsert i Melbourne.

Lenke til auksjonen

Legg inn en kommentar