Lennons dress til salgs

Det Nye: — Jeg vil ha et sukkertøy! Ringo hadde tatt med seg en pose sukkertøy — mulig for å by prins Philip et – men John var raskere med neven. Bildet er tatt da guttene fikk to nye priser. En for den beste dansevise med sang dette året (She Loves You), og en som Årets Beste Beat-gruppe.

I et nummer av ungdomsbladet Det Nye fra sommeren 1964 er det i midten et spesialblad bare om Beatles. I dette bladet finner vi et bilde av The Beatles som mottar en pris fra prins Philip. Det Nye har funnet på en artig tekst til bildet, men det som egentlig foregår er at guttene i Beatles lekesloss om hvem av dem som skal ha de to Carl-Alan Awards statuettene som prins Philip nettopp har overrakt dem, 23. mars 1964 i Empire Ballroom i Leicester Square.

Nå er John Lennons dress fra denne kvelden til salgs via auksjonsfirmaet “Gotta Have Rock And Roll”. Minimumsbud er 305 000 dollar og den er forventet å skulle kunne innbringe mellom en halv og tre kvart millioner dollar. Lennons husholderske Dot Jarlett fikk dressen og solgte den videre i sin tid.

Auksjonen er en del av “The Rock & Roll Americana Auction“, og foruten denne dressen er det masser av andre artige saker å se på. Det er dyrt å kjøpe men koster ingenting å titte.

I det kommende nummeret av Norwegian Wood presenterer vi alle artiklene om Beatles fra Det Nyes spesialnummer.

Det Nye: Spesielt utrivbart Beatlesblad fra 1964.

Legg inn en kommentar