Anmeldelser av Get Back


Klokken 9 i morges norsk tid ble første del av Peter Jacksons dokumentarserie “The Beatles Get Back” lagt ut på Disney+ og der blir den sikkert liggende i årevis. Del 2 kommer i morgen og del 3 på lørdag.

Nå har TV-anmelderne gått til verks og fra utlandet meldes det at The Guardian synes tak-konserten var fin men at veien dit var lang og kjedelig. Variety mener det motsatte.

Her til lands triller VG fem på terningen i artikkelen “Slik ble pølsa laget” og har som oppsummering “Uovertruffent intimt om genier i arbeid og oppløsning” etter at anmelderen har sett hele serien. Dagsavisen melder om åtte timer med Beatles på sitt beste,  og i Nettavisen har Arild Rønsen kun sett del 1 og er usikker på hva han skal mene. NRKs filmpoliti mener serien står til en sekser på terningen og sier at “Selv de trivielle øyeblikkene er musikkhistoriske”.

I går deltok Linda Engebråten og Audun Molde fra Beatlesklubben på NRKs Dagsnytt 18. Søndag formiddag er Audun Molde invitert til NRK Helgemorgen, det er radio/TV sånn litt etter kl 1000. Tema er selvsagt Beatles og den nye dokumentarserien Get Back.

I en nesten fire timer lang podcast på YouTube forteller Peter Jackson i det vide og det brede om filmen og arbeidet han hadde, samt mysteriet med de siste bildene i “Get Back” boka. Etter 31. januar er det nemlig ikke noe papirarbeid som angir at Beatles spilte inn noe mer i sitt eget Apple Studio, likevel viser bildene Beatles i nettopp dette studioet.

De fire i Apple Studio etter 31. januar 1969.

Paul har tatt skjegget, John har begynt å la eget skjegg vokse og vi vet ikke helt hva det er de spiller inn. men det er det de gjør, og det er satt opp mikrofoner og forsterkere og et nytt piano har blitt båret inn.

Det Jackson spekulerer i, er om de kanskje er i ferd med å spille inn flere sanger for at “Get Back”-albumet skal bli komplett. Foreløpig hadde de nemlig bare ni sanger klare og det er for få til et ordentlig album. De spilte inn fem sanger på tak-konserten og tre i studio dagen etter. I tillegg har de Georges “For You Blue” i boks. Skal de få til et helt album må de få til fem sanger til, og det er kanskje det de er i ferd med på disse bildene.

Lille Heather er med på dette bildet

Det er også bilde av en filmfotograf som er til stede, men Jackson har ikke fått noen filmruller fra dette. Etter som de har flere sanger under arbeid, noen som havner på “Abbey Road” og noen som havner på solo-albumene deres, så er det kanskje noen av disse som var påtenkt å fylle “Get Back”-albumet med.

1 Response

  1. Hej kan det vara en av dem bästa dokumentären som har gjorts ?

Legg inn en kommentar