Episode 1 – George drar

Da har vi lagt episode 1 – de første syv dagene bak oss, og det hele ble avsluttet med at George Harrison tok farvel og gikk hjem. I den tidligere nevnte podcasten som Peter Jackson var med i, snakkes det selvsagt litt om dette. Michael Lindsay-Hogg har jo i alle år påstått å ha opptak fra samtalen rundt lunsjbordet denne dagen,  da han hadde plantet en skjult mikrofon i blomstervasen på bordet, men at klirring i bestikk og servise overdøvet det som var på båndet. Jackson mener at scenen vi fikk høre og til dels se da George sa takk for seg og gikk (det fantes ikke filmopptak av det meste av dette, så lyden er bildelagt for det meste av en tilsvarende scene), så hadde Paul og Ringo allerede lagt i vei til kafeteriaen og var utenfor hørevidde. Så da var det kun John og Yoko, samt de andre tilstedeværende av crewet som fikk med seg at George dro.

Peter Jackson mener at den skjulte mikrofonen ble plassert der senere enn Lindsay-Hogg mener, altså mandagen etter at George dro på fredag, og at grunnen til all støyen fra bestikk og service er at dette er en samtale som fant sted etter at lunsjen var over, og at støyen skyldes at kjøkkenpersonalet er i ferd med å rydde av bordene. Forøvrig så mangler det noen Nagrabånd fra den dagen George dro. Jackson spekulerer også i om at Georges dårlige humør ikke nødvendigvis skyldes stemningen i Twickenham – den er jo til dels ganske god hos resten av ensembelet – men at George slet med kjærlighetslivet privat. På denne tiden hadde George tatt inn en elskerinne hjemme, franske Charlotte Martin, og Pattie hadde flyttet ut. Dette skulle jo vise seg å bare være et sidesprang fra Georges side, og Pattie kom tilbake.

Pattie skriver i sin selvbiografi (oversatt til norsk av oss): “Jeg var venn med en fransk jente som var sammen med Eric Clapton. Hun var alltid flørtete med George, men det var det mange jenter som var, og han elsket det selvfølgelig. Så slo hun og Eric opp – Eric ba henne gå – og hun kom for å bo hos oss på Kinfauns. Det var 1. januar 1969, og George og jeg hadde feiret det nye året hjemme hos Cilla Black. … Vi kom hjem i godt humør, men så gikk alt raskt utfor bakke. Den franske jenta virket ikke særlig opprørt over bruddet med Eric og var ubehagelig nær George. Noe foregikk mellom dem, og jeg spurte George. Han fortalte meg at fantasien min løp av gårde med meg, jeg var paranoid. Snart tålte jeg det ikke lenger, så jeg dro til London for å bo hos Belinda og Jean-Claude. Seks dager senere ringte George meg for å si at jenta hadde dratt og jeg dro hjem.”

Etter å ha sagt farvel til Beatles 10. januar drar George hjem og avslutter forholdet med Charlotte og hun flytter ut. Han gjenforenes deretter med Pattie – og etter hvert med The Beatles.

Når det er sagt, så legger vi jo fint merke til at George betraktes litt som femte hjul på vogna av John og Paul, han blir stemoderlig behandlet. I episode 2 skal vi flytte oss over fra Twickenham til Apple Studio, George returnerer og har med seg Billy Preston og stemningen løftes.

Apropos Apple Studio, så er jo myten at “Magic” Alex Mardas bygde et studio som ikke fungerte, og de måtte derfor leie inn studioutstyr fra EMIs studioer i Abbey Road. Ifølge Magic Alex selv, så satte han aldri sine ben i kjelleren på Apple-bygningen, han hadde begynt å lage platestudio i sitt laboratorium i Boston Place, men var langt fra ferdig, og han var på ferie i Hellas da folk fra Apple kom til laboratoriet hans, demonterte studioet og flyttet det til Savile Row. Det funket selvsagt ikke da det ikke var ferdig bygd ennå. Meningen hadde vært å flytte det til Apple-bygningen når det var helt ferdig og testet. Det var jo slett ikke meningen at Apple-Studioet skulle tas i bruk ennå.

Legg inn en kommentar