Beatles 1 remikset remastret og med DVD/Blu-ray

“The Beatles 1”: CD/DVD Digipack utbrettcover
Utgaver:

Uten CD:

 • Blu-ray
 • DVD
 • I tillegg vil det senere komme en dobbel vinyl-LP

“The Beatles 1+”: Deluxe blu-ray utgave i begrenset opplag

  Pressemelding:

  THE BEATLES’ VIDEOER OG TOPPHITS SAMMEN FOR FØRSTE GANG

  Helt nye utgaver av The Beatles 1 setter sammen nydelig restaurerte musikkfilmer og videoer med helt nye stereo og surround lydmikser.

  The Beatles 1+ Deluxe utgave inneholder The Beatles i 50 filmer & videoer

  London – 15. september 2015
  Etter at Beatles sluttet å dra på turneer, og fordi det å reise verden rundt for å promotere nye utgivelser var umulig, lagde gruppen i større og større grad det som kan beskrives som “minifilmer”. Disse nyskapende promofilmer og videoer hjalp med å definere måten vi har kommet til å se musikk på, ikke minst fordi Beatles tilnærmet seg filmmediet med den samme letthet og skaperglede som de bragte til innspillingsstudioet, og utforsket nye kreative muligheter med smittende glede. For å vise frem gruppens filmarbeider for sangene på “1”, basert på de 27 singlene som hevdet seg på førsteplassen av de britiske og amerikanske hitlistene, utgis det nå en nyrestaurert versjon av albumet i mange forskjellige konfigurasjoner for utgivelse verden over den 6. november av Apple Corps Ltd/Universal Music Group.

  “The Beatles 1”: Kun blu-ray

  CD/DVD og CD/Blu-ray utgavene setter sammen nydelig restaurerte videoer for hver av sangene, med nye stereo- og 5.1 Dolby Digital samt DTS HD surround lydmikser. Den helt nye Beatles 1+ (En pluss) feirer Beatles’ karriere i over 200 minutter gjennom 50 promofilmer og videoer. Dette inkluderer de 27 førsteplassene, med de restaurerte videoene, sammen med enda en disc med ytterligere 23 videoer, inkludert alternative versjoner, såvel som sjeldne og nyrestaurerte filmer og videoer, alle har nye lydmikser i luksuspakker med CD/2-DVD og CD/2-Blu-ray. Selve “1′” CDen blir også gjort tilgjengelig på egen hånd, med nye stereomikser. En dobbel-LP på 180-grams vinyl kommer noe senere som egen pakke.

  “The Beatles 1”: CD+DVD i Digipack

  De nye utgavene av The Beatles 1 har vært muliggjort takket være omfattende detektivarbeid, og restaureringen av de originale promofilmene, klassiske TV-opptredener og andre nøye utvalgte videoer gjennom gruppens historie. Apple Corps gravde dypt i sine Beatlesarkiver for å komme opp med et bredt utvalg filmer og videoer, basert på sjeldenhet, historisk verdi og kvaliteten på fremføringene. Et team på 18 film- og videoteknikere og restaureringsspesialister ble satt sammen av Apple Corps for å gi seg i kast med grundig ramme-for-ramme opprensing, fargeoptimering, digital forbedring og nye redigeringer som tok måneder med dedikert arbeid 24 timer i døgnet å få ferdig.

  Resultatet er en visuell kronologi av Beatles’ nummer en hits, såvel som de andre sporene på bonusdiscen på The Beatles 1+ som viser gruppen i tidligere usette kvalitetetstandarder, og mange av filmene har aldri vært kommersielt tilgjengelige, verken helt eller delvis.

  The Beatles 1 og The Beatles 1+ gir deg de restaurerte filmene, inkludert 35mm negativer skannet i 4K og digitalt restaurert med nye stereo og 5.1 surround remikser, produsert fra de originale analoge båndene av GRAMMY® vinnerteamet Giles Martin med Sam Okell i Abbey Road Studios. For fire av videoene har Paul McCartney og Ringo Starr bidratt med respektive eksklusive lydkommentarspor og filmede introduksjoner.  1+ luksusutgaven presenteres i en utvidet 124-siders illustrert innbundet bok som inkluderer ‘en hyllest’ av Beatles’ nyskapende filmer og videoer av musikkjournalist og forfatter Mark Ellen og detaljerte spor/videobeskrivelser av musikkhistoriker og forfatter Richard Havers.

  “Disse videoene og filmene er spektakulære påminelser av tiden vi levde i. Dessuten rocker de!”
  Paul McCartney

  “Jeg synes det er virkelig interessant å se videoene vi lagde, noen av de er utrolige og noen er virkelig utrolige. Hvordan skulle vi ellers ha fått ridd på hester?”
  Ringo Starr

  “The Beatles 1”: Kun DVD

  Mellom 1962 og 1970 ga Beatles ut 27 hit singler som erobret førsteplassene i U.S.A. og U.K. I 2000 ble disse tidløse sangene samlet for The Beatles 1, et album som toppet listene i 35 land og ble det tiårets bestselgende album på verdensbasis. 15 år senere får albumet nå en gjenvisitt i denne nye, visuelt inspirerte presentasjonen.

  Det er Beatles som du aldri før har sett dem.

  The Beatles 1

  [CD: DVD: CD+DVD: Blu-Ray: CD+Blu-Ray]

  DISC 1 AUDIO (CD) + DISC 1 VIDEO (DVD eller Blu-ray)

  Love Me Do
  From Me To You
  She Loves You
  I Want To Hold Your Hand
  Can’t Buy Me Love
  A Hard Day’s Night
  I Feel Fine
  Eight Days a Week
  Ticket To Ride
  Help!
  Yesterday
  Day Tripper
  We Can Work It Out
  Paperback Writer
  Yellow Submarine
  Eleanor Rigby
  Penny Lane
  All You Need Is Love
  Hello, Goodbye
  Lady Madonna
  Hey Jude
  Get Back
  The Ballad of John and Yoko
  Something
  Come Together
  Let It Be
  The Long and Winding Road

  DISC 1 Video ekstramateriale

  Paul McCartney lydkommentar:
  – Penny Lane
  – Hello, Goodbye
  – Hey Jude
  Ringo Starr filmede introduksjoner:
  – Penny Lane
  – Hello, Goodbye
  – Hey Jude
  – Get Back

  The Beatles 1+

  CD/2-DVD: CD/2-Blu-ray]
  DISC 1 AUDIO (CD) + DISC 2 VIDEO (DVD eller Blu-Ray)

  (samme som over)

  DISC 2 VIDEO (DVD eller Blu-Ray)

  Twist & Shout
  Baby It’s You
  Words Of Love
  Please Please Me
  I Feel Fine
  Day Tripper alternativ versjon
  Day Tripper alternativ versjon
  We Can Work It Out alternativ versjon
  Paperback Writer alternativ versjon
  Rain alternativ versjon
  Rain alternativ versjon
  Strawberry Fields Forever
  Within You Without You/Tomorrow Never Knows
  A Day In The Life
  Hello, Goodbye alternativ versjon
  Hello, Goodbye alternativ versjon
  Hey Bulldog
  Hey Jude alternativ versjon
  Revolution
  Get Back alternativ versjon
  Don’t Let Me Down
  Free As A Bird
  Real Love

  DISC 2 VIDEO EXTRA

  Paul McCartney lydkommentar:
  – Strawberry Fields Forever

  Litt om videoene:

  BEATLES 1 DVD

  DISC 1:

  1. LOVE ME DO
  Nyredigert klipp, med materiale fra BBC TVs “The Mersey Sound”, med mimet fremføring filmet den 27. august 1963 i the Little Theatre, Southport.

  2. FROM ME TO YOU
  En live fremførelse på 1963 “Royal Variety Show”, filmet på The Prince Of Wales Theatre, London, den 4. november 1963.

  3. SHE LOVES YOU
  En live fremførelse fra det svenske TV-programmet “Drop In”, innspilt den 30. oktober 1963 under en kort Sverigeturné.

  4. I WANT TO HOLD YOUR HAND
  Fra Granadas TV program “Late Scene Extra” filmet den 25. november 1963.

  5. CAN’T BUY ME LOVE
  Først vist på TV-programmet “Around The Beatles”, filmet den 28. april 1964 og vist på TV den påfølgende måneden. Den har et annet lydspor enn det du kjenner fra hitsinglen, innspilt av Beatles den 19. april 1964.

  6. A HARD DAY’S NIGHT
  Live fremførelse fra Palais des Sports, Paris den 20. juni 1965, under den korte Europaturnéen.

  7. I FEEL FINE
  Filmet i Twickenham Film Studios den 23. november 1965. En av ti filmer som ble lagd den dagen for å tilfredsstille den globale etterspørselen etter materiale for TV-kringkasting av Beatles’ hits.

  8. EIGHT DAYS A WEEK
  En helt ny film, redigert sammen av materiale som er filmet på Shea Stadium-konserten i New York City den 15. august 1965. Gruppen fremførte 12 sanger, men “Eight Days A Week” var ikke blant disse.

  9. TICKET TO RIDE
  Filmet i Twickenham Film Studios den 23. november 1965.

  10. HELP!
  Den sjeldneste av filmene fra Twickenham Film Studios den 23. november 1965.

  11. YESTERDAY
  Pauls fremførelse på The Ed Sullivan Show, tatt opp på video i New York City den 14. august 1965 og kringkastet påfølgende måned, dagen før singlen ble sluppet i Amerika.

  12. DAY TRIPPER
  Tre versjoner av denne sangen ble filmet i Twickenham Film Studios den 23. november 1965. Dette er versjon 2, hvor alle i gruppen har pologensere, bortsett fra Paul, som har på seg en svart skjorte.

  13. WE CAN WORK IT OUT
  Det er tre versjoner av ‘We Can Work It Out’ filmet i Twickenham Film Studios den 23. november 1965. Dette er versjon 2 hvor alle fire har på seg svarte pologensere.

  14. PAPERBACK WRITER
  Filmet i 35mm, og i farger, i Chiswick Park, West London, av regissør Michael Lindsay-Hogg.

  15. YELLOW SUBMARINE
  En nylagd film, redigert sammen av scener fra Yellow Submarine.

  16. ELEANOR RIGBY
  Dette klippet er hentet direkte fra Yellow Submarine filmen.

  17. PENNY LANE

  En sammenlikning av “Penny Lane” før og etter fargekorrigering.

  En nyskapende film av den svenske regissøren Peter Goldmann med opptak av The Beatles i Stratford, London, og i Knole Park i Kent, med tilleggsmateriale filmet i Liverpool.

  18. ALL YOU NEED IS LOVE
  Filmet i Studio One i Abbey Road, den 25. juni 1967, og sendt verden rundt som en del av TV programmet “Our World”. Denne fargelagte versjonen ble lagd for The Beatles Anthology TV programmet i 1995.

  19. HELLO, GOODBYE
  Londons Saville Theatre var åsted for denne promofilmen, filmet den 10. november 1967; The Beatles har på seg Sgt. Pepper uniformene.

  20. LADY MADONNA
  Like før de dro til India møtte Beatles opp i Studio 3 i Abbey Road, den 11. februar 1968. De ble filmet mens de drev og spilte inn “Hey Bulldog”.

  21. HEY JUDE
  Filmet i Twickenham Film Studios den 4. september, for kringkasting på David Frosts TV show, “Frost On Sunday”. Introduksjonen fra David Frost er annerledes enn den på disc 2.

  22. GET BACK
  Promoklippet som ble tilgjengeliggjort den gangen singlen først ble utgitt har fremførelser fra tak-konserten på Applebygget synkronisert til platen. Det nye klippet er satt sammen på samme måte for å duplikere originalfilmen, men fra filmopptak i bedre kvalitet.

  23. THE BALLAD OF JOHN AND YOKO
  Denne originale promofilmen inneholder opptak fra innspillingen av “Let It Be”-filmen, med annet privat materiale filmet i Amsterdam, London, Paris og Wien.

  24. SOMETHING
  Videoen har scener med George og Pattie, John og Yoko, Paul og Linda, og Ringo og Maureen. den er spilt inn på location i Berkshire, Surrey og Mull of Kintyre, Skottland.

  25. COME TOGETHER
  Dette klippet ble lagd i 2000 av Melon Dezign for lanseringen av thebeatles.com og det opprinnelige Beatles 1 albumet.

  26. LET IT BE
  Et promoklipp fra 1970 ble tilgjengeliggjort for å støtte lanseringen av singlen, og var annerledes enn det som ble benyttet i “Let It Be”-filmen; på samme måte som med “Get Back” har det blitt redigert sammen på nytt for å være likt originalfilmen, men nå er materialet hentet fra filmopptak i bedre kvalitet.

  27. THE LONG AND WINDING ROAD
  Dette klippet er hentet direkte fra “Let It Be”-filmen.

  DISC 2:

  1. TWIST AND SHOUT
  Fra Granada Television programmet “Scene At 6.30”, som ble tatt opp på video 14. august 1963.

  2. BABY IT’S YOU
  Ett av to klipp som ble benyttet for å promotere singlen hentet fra 1995-albumet “Live At The BBC”. Klippet er forbedret ved å inkludere unik fargefilmopptak av The Beatles filmet utenfor BBCs Paris Studio i Lower Regent Street, London. (Men denne fargefilmen ble da benyttet i 1995-versjonen også. NW)

  3. WORDS OF LOVE

  “Words of Love” fra 2013.

  Da “On Air – Live At The BBC Volume 2” kom ut i 2013, inkluderte det “Words Of Love”, en Buddy Holly komposisjon som gruppen spilte inn for radio. Dette nye klippet er en blanding av eksisterende opptak og innovativ animasjon.

  4. PLEASE PLEASE ME
  En live fremførelse innspilt på video den 9. februar 1964 for The Ed Sullivan Show, og sendt på TV 23. februar 1964.

  5. I FEEL FINE
  Filmet i Twickenham Film Studios den 23. november 1965, dette klippet viser Beatles som spiser fish and chips i lunsjpausen.

  6. DAY TRIPPER
  Fra TV-programmet “The Music Of Lennon & McCartney”, først sendt i desember 1965.

  7. DAY TRIPPER
  Filmet i Twickenham Film Studios den 23. november 1965, gruppen har på seg Shea Stadium-jakkene.

  8. WE CAN WORK IT OUT
  Filmet i Twickenham Film Studios den 23. november 1965 – samme antrekk.

  9. PAPERBACK WRITER
  Videofilmet i Abbey Road, den 19. mai 1966, denne studioversjonen har en kort introduksjon av Ringo. Kringkastet på The Ed Sullivan Show i Amerika.

  10. RAIN
  Fargefilm fra Chiswick House, West London, den 20. mai 1966.

  11. RAIN
  Sorthvitt klipp redigert sammen fra flere opptak av “Rain” videofilmet i Abbey Road Studios den 19. mai 1966.

  12. STRAWBERRY FIELDS FOREVER

  En smakebit av “Strawberry Fields Forever”.

  Regissert av Peter Goldmann og med nyrestaurerte opptak, denne ble filmet i Knole Park, Kent den 30. og 31. januar 1967.

  13. WITHIN YOU WITHOUT YOU/TOMORROW NEVER KNOWS
  Video som ble lagd for å promotere “Love”.

  14. A DAY IN THE LIFE
  Filmet i Studio 1 i Abbey Road den 10. februar 1967, denne inkluderer klassiske musikere som ble bedt om å iføre seg aftenantrekk, falske neser og morsomme hatter for innspillingen.

  15. HELLO, GOODBYE
  En annen av de tre promofilmene for denne som ble filmet i Londons Saville Theatre den 10. november 1967; The Beatles har på seg sine ‘vanlige klær’.

  16. HELLO, GOODBYE
  Denne tredje versjonen ble også filmet i Londons Saville Theatre den 10. november 1967; den har elementer fra de første to filmene men med tilleggsscener unike for denne filmen.

  17. HEY BULLDOG
  De originale filmopptakene for 1968-filmingen som ble gjort for “Lady Madonna” promofilmen ble gjenfunnet på midten av 90-tallet. Det ble oppdaget at Beatles drev og spilte inn “Hey Bulldog” og filmopptakene ble redigert sammen for å illustrere denne sangen i forbindelse med promoteringen av Yellow Submarine filmen i 1999.

  18. HEY JUDE
  Dette er to andre tagninger av denne sangen som er redigert ned til en film. Filmet den 4. september 1968 for “Frost On Sunday” TV showet. Annerledes Frost-intro enn den på disc 1.

  19. REVOLUTION
  Den ene av to versjoner, denne ble innspilt samme dag som “Hey Jude”. Johns hovedstemme er live, og det gjelder også mesteparten av Paul og Georges bakgrunnsvokaler. Instrumenteringen, inkludert Nicky Hopkins’ elektriske piano er fra masterbåndet.

  20. GET BACK
  Denne filmen ble satt sammen i 2003 for å promotere albumet “Let It Be…Naked” med studioopptak fra de berømte “Get Back”/”Let It Be” sessions.

  21. DON’T LET ME DOWN
  B-siden til “Get Back” og dette klippet er satt sammen av de to fremføringene som ble gjort av denne sangen på tak-konserten på Applebygningen i 1969. Også denne filmen ble lagd for å promotere “Let It Be…Naked” i 2003.

  22. FREE AS A BIRD
  1995-videoen er et kunstverk fra regissør Joe Pytka, som benytter et fugleperspektiv for å hylle mange av Beatles’ sanger og bilder.

  23. REAL LOVE
  Videoen er regissert av Geoff Wonfor og eks-10cc og ledende musikkvideoprodusent Kevin Godley, den ble lagd i1996 for å promotere singleutgivelsen.

  Film om restaureringsarbeidet.

  1 Response

  Legg inn en kommentar