Beatles i mono på vinyl – presseskriv

Vinyl monoboks  © Apple Corps Ltd.

“The Beatles In Mono” CD-boksen som ble utgitt i 2009 var satt sammen fra digitale remastere, men for LPene har man tenkt nytt. I et prosjekt som er lagd med tanke på audiofile har The Beatles’ kritikerroste monoalbum nylig blitt mastret for vinyl direkte fra kvart-tommers masterbånd i Abbey Road Studios uten bruk av digital teknologi. The Beatles’ album fremstår i sin opprinnelige prakt, både lyd- og i innpakningsmessig, og er produsert for verden av Optimal Media i Tyskland.

London – 16. juni 2014 – The Beatles i mono:

Dette er hvordan de fleste lytterne først hørte gruppen på sekstitallet, da mono var det dominerende lydformatet. Frem til 1968 ble hvert Beatles album gitt en unik mono og stereo mix, men gruppen betraktet alltid monomiksen som den viktigste. 8. september (9. september i USA), vil The Beatles’ ni britiske album, pluss Magical Mystery Tour og Mono Masters, en samling av spor som ikke var på album opprinnelig, utgis i mono på 180-grams vinyl-plater med omslag som er en tro kopi av originalene. Hvert album vil være tilgjengelig både individuelt og i en overdådig, 14-LP boks i begrenset opplag, The Beatles In Mono, som også inkluderer en 108 – siders innbundet bok.

The Beatles, 1968. © Apple Corps. Ltd.

I et prosjekt som er lagd med tanke på audiofile har The Beatles’ kritikerroste monoalbums nylig blitt mastret for vinyl fra kvart-tommers masterbånd i Abbey Road Studios av Grammy ® – vinnende ingeniør Sean Magee og GRAMMY ®-vinnende masteringveileder Steve Berkowitz. Mens The Beatles In Mono CD boksen som ble utgitt i 2009 ble lagd fra digitale remasters, har man her tenkt nytt. For dette nye vinylprosjektet har Magee og Berkowitz lagd disse platene uten å bruke noe digital teknologi. I stedet benyttet de samme prosedyrer som på sekstitallet, lot seg guide av testpressinger av de opprinnelige albumene og ved detaljerte overføringsnotater gjort av det originale personalet som kuttet de opprinnelige utgavene av albumene.

De jobbet i samme rom på Abbey Road hvor de fleste av The Beatles’ album opprinnelig ble kuttet, først viet paret et par uker til konsentrert lytting, hvor de sammenlignet masterbånd med testpressinger av monoplater laget i 60-årene. Ved hjelp av en grundig testet Studer A80 maskin til å spille av de dyrebare båndene ble den nye vinylen kuttet på en VMS80 dreiebenk fra 80-tallet.

The Beatles’ album i sin opprinnelige prakt, både lyd- og i innpakningsmessig er produsert for verden av Optimal Media i Tyskland. Boksen med eksklusive 12-tommers plater inkluderer også en 12-tommers innbundet bok med nye essays og en detaljert historie om masterprosessen av den prisbelønte radioprodusenten og forfatteren Kevin Howlett. Boken er illustrert med mange sjeldne studiobilder av The Beatles, fascinerende arkivdokumenter, og artikler og annonser som er hentet fra 60-tallets publikasjoner.

Tilgjengelig nå for forhåndsbestilling fra www.thebeatles.com.

The Beatles i Mono  
Tilgjengelig individuelt og samlet i en14-LP boks i begrenset opplag, medfulgt av en eksklusiv 108 – siders innbundet bok.

Please Please Me
With The Beatles
A Hard Day’s Night
Beatles For Sale
Help!
Rubber Soul
Revolver
Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band
Magical Mystery Tour
The Beatles (2-LP)
Mono Masters (3-LP)

“The Beatles”, også kjent som White album. © Apple Corps Ltd.

Reklamefilm for monovinylene.

Prisen er på Amazon i USA for hele boksen $409.26 (kr 2457), mens enkelt-LPer koster $26.60 (kr 160), dobbelt-LPen “The Beatles” $43.97 (263 kr) og Trippel-LPen “Mono Masters” $77.52 (kr 465).

Legg inn en kommentar