Beatles innspillingsdager gjenskapes i Royal Albert Hall

Beatles i Studio 2 den 25. februar 1964, Georges bursdag.

Beatles’ innspillingstekniker Geoff Emerick er hjernen bak en idé om å gjenskape gruppens dager i Abbey Road studios på scenen i Royal Albert Hall. Dette ble annonsert tirsdag 16. juni av produsentene.

“The Sessions at Abbey Road” vil være et show som gjenskaper studioarbeidet til Beatles live på scenen i Royal Albert Hall 1. april 2016. Forestillingen vil inkludere hele studioperioden fra 1962 til 1969, og benytte 39 musikere og åtte sangere for å dekke alle overdubbingene, pluss innspillingsutstyr fra den gangen. Showet vil være en “musikalsk dokumentar”, sier utøvende produsent Stig Edgren, “som vi gi publikum en ærlig, respektfull og nøyaktig gjengivelse av hvordan musikkhistorie ble skapt”.

Abbey Roads Studio To vil bli kopiert i full størrelse (18 x 11.5 meter) på gulvet i det sirkulære Royal Albert Hall, komplett med kontrollrom. Forestillingens kreative konsulent er Beatles’ studiotekniker Geoff Emerick og er inspirert av hans erindringer om hvordan John, Paul, George og Ringo spilte inn platene sine.

Produsent Jef Hanlon sier at en “utrolig mengde” research ligger til grunn for å gjøre showet så realistisk som overhodet mulig. “All instrumentasjon, arrangementer og sang vil bli fremført identisk med de originale opptakene. Det vil til og med være med åtte sangere for å gjenskape multispors sangarrangementene Beatles var pionerer for.

Tre av Beatles i Studio 2 under innspillingene av “Abbey Road” i 1969.

“Showet forsøker ikke å være et look-a-like show, men heller sound-a-like, og sangerne er de beste Beatlesimitatorene i verden.”

Kim Gavin, showets regissør sier: “Forestillingen vil være som en teknisk ballett, et konstant flyt av bevegelse av musikere og skuespillere. Vi forsøker å gjenskape det visuelle, følelsen og atmosfæren av de berømte innspillingene i Abbey Road.”

Billettprisene starter på £55. Flere datoer vil bli annonsert i fremtiden.
Nettsted: TheSessionsAtAbbeyRoad.com

Legg inn en kommentar