Beatles livefilm vises i Cannes

Det nærmer seg…

Ron Howards autoriserte dokumentarfilm om Beatles’ konsertkarriere vil kunne sniktittes på av interesserte kjøpere i Cannes neste uke. Dette annonserte Apple Corps, Imagine Entertainment og White Horse Pictures og Studiocanal 5. mai. Kunngjøringen avslørte at White Horse Pictures og Studiocanal vil håndtere det internasjonale salget av filmen. Ingen lanseringsdato for filmen er ennå annonsert. Tittel på filmen er heller ikke annonsert, så den går fortsatt under arbeidstittelen “The Beatles Live Project”.

Festivalen i Cannes bringer sammen filmkjøpere og distributører fra hele verden og avholdes i år fra 13. – 22. mai. Tidsskjema for når og hvor hvilke filmer skal vises er kun tilgjengelig for festivalens påmeldte deltakere.

Filmen blir lagd i fullt samarbeid med Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono Lennon og Olivia Harrison. Nigel Sinclair, Scott Pascucci og Brian Grazer skal produsere filmen sammen med Ron Howard.

Filmen fokuserer på Beatles ‘reise fra de tidlige dagene i Cavern Club i Liverpool og engasjementer i Hamburg til sin siste offentlige konsert i Candlestick Park i San Francisco i 1966. Filmen vil utforske Beatles’ indre verden og hvordan de tok avgjørelser, hvordan de forholdt seg til hverandre og hvordan de bygget sine karrierer opp samtidig som de viste frem sine musikalske gaver og ditto personligheter. “Rons idé er å gi et all-access backstage VIP pass til Beatles, og gir fansen et fascinerende innblikk i bandet, og muligheten til å oppleve hvordan det var på innsiden,” sier Sinclair.

Filming og post-produksjon på filmen ble beskrevet i dag som “langt fremskreden”, til tross for at intet tidsskjema for utgivelsen er annonsert. Lyden fra konsertene som brukes i filmen er restaurert av Giles Martin.

Prosjektet ble opprinnelig brakt til Apple Corps av One Voice One World, som har gjennomført omfattende forskning rundt om i verden, blant annet inviterte de Beatlesfans til å sende inn amatørfilmopptak og bilder som de tok av Beatles. White Horse Pictures og Scott Pascucci vil representere filmens amerikanske rettigheter i samråd med Apple Corps Ltd og Imagine Entertainment. Filmen har ikke en amerikansk distributør eller en utgivelsesdato ennå.

The Beatles Live Project ble opprinnelig kunngjort i 2012. Ron Howard ble annonsert som filmens produsent i 2014.

Nettsted: The Beatles Live Project
Le Marché du Film

Legg inn en kommentar