Ny bok om Beatles Monthy Book

Nr. 1 – 1963

En ny bok med sjeldne og usette fotografier fra arkivene til The Beatles Book (Monthly), såvel som historien om fanklubbladet skal publiseres i august.

The Beatles Book, The Beatles Monthly Book eller The Beatles Book Monthly, dette var bladet Beatlesfansen abonnerte på på sekstitallet. Det ble startet i august 1963 med velsignelse av Brian Epstein og The Beatles. 77 av disse bladene i A5-format utkom – ett blad i måneden – gjennom hele sekstitallet, fullt av eksklusive fotografier av Beatles i innspillingsstudioet og andre steder, og artiklene i bladet ble ført i pennen av folk som sto Beatles nær, som Tony Barrow og Mal Evans.

Med hver nye utgave kunne Beatlesfans verden over pløye gjennom – fra perm til perm – de siste nyhetene om Fab Four og deres aktiviteter, illustrert med eksklusive svarthvitt og senere fargebilder tatt av bladets fotograf Leslie Bryce.

Seks år etter at bladet gikk inn, begynte man å nyutgi de etter at det igjen ble fasjonabelt å like Beatles i mai 1976. I tillegg hadde bladet nye nyheter fra solokarrierene til John, Paul, George og Ringo i 8, senere 16 nye sider som omsluttet originalbladet. En av de tidlige redaktørene av disse tilleggssidene var en ung Mark Lewisohn, som allerede da gjorde nybrottsarbeid. Blant annet satte den 22 år gamle Lewisohn i 1980 sammen en oversikt over alle Beatles’ BBC-innspillinger og opptredener.

Etter at alle de opprinnelige 77 bladene hadde blitt opptrykket, hvilket skjedde i og med september 1982-utgaven, fortsatte splitter nye utgaver av bladet serien, ved å benytte arkivfotos fra bladets enorme arkiver, såvel som nye historier og bilder fra soloaktivitetene til Beatlesmedlemmene. En annonseseksjon var også med, her kunne man kjøpe, selge og bytte Beatlesrelaterte saker samt knytte nye vennskapsbånd. I en verden før internett ble The Beatles Book igjen en månedlig kilde til alt om Beatles for engelsklesende fans og samlere.

Bladet fortsatte å komme ut hver måned frem til nummer 321 i januar 2003, da det omsider ble lagt ned.

Nr. 193 – fra mai 1992.

I 2005 kom det ut en 304-siders innbundet bok, “The Best of The Beatles Book” med historier og fotografier fra de opprinnnelige sekstitallsbladene på glanset høykvalitetspapir, noe som gjorde at bildene tok seg bedre ut enn noensinne.

2005: The Best of The Beatles Book.

Bladets fotograf Leslie Bryce hadde en tilgang til gruppen som ikke noen andre fotografer hadde, han var flue på veggen i innspillingsstudioene og reiste verden rundt for å fotografere gruppa for bladet. Tusenvis av bilder var resultatet, mange av disse ble ikke benyttet den gangen, man måtte foreta et utvalg. Noen av fotoene ble endret, da Beatles akaffet seg barter i 1967 manglet bladet bilder av Beatles med bart – og tegnet barter på eldre fotos! The Beatles Book Monthly fulgte Beatles’ utvikling fra de provinsielle britiske kino- og teatersalene – gjennom turneer i utlandet, inklusive det første USA-besøket – og fremover til bandet trakk seg tilbake til innspillingsstudioene. De hadde en helt unik tilgang til gruppen – takket være at de henvendte seg direkte til målgruppa Beatlesfansen – og var tilstede på konsertturneer og TV-innspillinger, hjemme i husene deres og i studio, åsteder som normalt ikke var tilgjengelige for de fleste andre Beatlesobservatører. Dette unike og originale fotografiske arkivet bevarer mange viktige øyeblikk i karrieren til Beatles og gir et historisk innblikk i verdens største underholdningsfenomen. The Beatles Book Photo Archives er på internett, de har et nettsted her, hvor de lisensierer utvalgte bilder til benyttelse i andre publikasjoner og medier. Samlingen inneholder mer enn 3 500 forskjellige bilder.

Nå, ti år etter den første boken vil en ny bok bli publisert, Looking Through You med undertittel “Rare and Unseen Photographs from the Beatles Monthly Archive” presenterer et utvalg på mer enn 300 bilder fra Beatles Book sitt fotoarkiv. Mange av disse er hittil ikke publisert, eller tidligere presentert beskåret, her kommer de fra de originale negativene. Teksten i boken forteller historien om The Beatles Book.

2015: Looking Through You

Den nye 192-siders boken vil bli utgitt av Omnibus Press 10. august 2015 både innbundet og i en Kindleutgave. ISBN-10: 1783058676, ISBN-13: 978-1783058679.
Boken er for tiden tilgjengelig for forhåndsbestilling fra Amazon.com og Amazon.co.uk.

Legg inn en kommentar