BeatleWeek 2022

Klikk på bildet for en brosjyre om årets festivaluke.

Velkommen til den største Beatles-feiringen noensinne, heter det fra organisatorene bak årets Beatles-uke i Liverpool. Festivalen går fra onsdag 24. august til tirsdag 30. august 2022.

I 7 dager og 7 netter vil musikken til John, Paul, George og Ringo ringe ut fra hver krok og krok av Liverpool på International Beatleweek 2022. Sytti av de beste Beatles-hyllestbandene og -fansen fra hele verden vil være her, i Liverpool, med ett oppdrag – The Beatles!
Beatleweek, som nå er inne i sitt 36. år, vil markere årsdagene for tidenes første Beatles-live-TV-opptreden og 50-årsjubileet for George Harrisons “Concert for Bangladesh”. Det er tre år siden sist festivalen hadde besøk internasjonalt på grunn av pandemien men den har vært arrangert lokalt på Cavern Club i Liverpool og noen konserter ble også strømmet på internett.

Arrangørene ser frem til at festivalen kommer tilbake i gjenge og mange har allerede booket hoteller og lagt reiseplaner fra Norge og andre land rundt om. De er imidlertid stadig forsiktig optimistiske og håper utviklingen går rett vei, men mange utenlandske artister er allerede booket. Årets festival starter onsdag 24. august med feiringen av Beatles’ første konsertopptreden på TV. Den fant sted i Cavern Club 22. august 1962 og ble filmet av Granada Television. Imidlertid ble ikke opptaket funnet godt nok til kringkasting, og ble ikke vist på TV før mer enn ett år senere, 6. november 1963 på Granadas program “Scene At 6.30”.

Fredag 26. august er det feiring av John og Georges musikk i Philharmonic Hall. Badfingers Joey Molland tar seg av feiringen av “Concert For Bangladesh” og tre av musikerne fra John og Yokos “Double Fantasy”-innspillinger, Earl Slick, Andy Newmark og Tony Levin feirer John Lennon. De var alle booket til festivalene i 2020 og 2021, men Covid-19 forhindret dem fra å komme. Denne gangen håper vi det blir noe av.

Lørdag 27. august er det Paul og Ringos musikk som hylles. Mark Hudson produserte jo Ringos album i en årrekke og han kommer til Liverpools Grand Central Hall for å spille trommeslagerens største hits. Etter dette er det Wings gjenforening med Laurence Juber og Steve Holley. I Philharmonic Hall er det svenske Pepperland forsterket av et 30-manns sveitsisk storband som skal fylle scenen. Eller man kan velge å dra på Casbah Club og oppleve Bestfest denne dagen (se nedenfor), men der er det begrenset plass.

Søndag 28. august er det den årlige “Beatles Convention” på Adelphi Hotel. Der er det kjøp og salg av alskens Beatles-souvenirer fra forskjellige boder, og der er det også at inviterte tidsvitner og beatlesforfattere har sine foredrag og seanser.

Tirsdag 30. august avsluttes festivalen med “Tuesday at the Cavern” på Cavern Club og Cavern Pub på andre siden av gata, og med showet “Yesterday and Today” i Cavern Clubs nye scene.

Norske Det Betales spiller følgende datoer og steder:

26.08 Cavern Club
27.08 Cavern pub
28.08 Adelphi hotel
28.08 Cavern Club

Last ned programmet (PDF-fil) her.


BestFest

Når det er BeatleWeek og mange beatlesfans i byen passer alltid Pete Best på å arrangere sin egen BestFest i løpet av uka. Den finner sted i ærverdige Casbah Club som fortsatt står der den sto og ser ut omtrent slik den gjorde da den ble åpnet av John, Paul, George og Ken Brown som The Quarrymen i 1959.

Pete Best inviterer til BestFest 2022

I år blir det foruten Pete Best Band også konserter med The Merseybeats, The Quarrymen, The Prellies, The Pre Amps og en gruppe vi har hatt som gjester på Beatlesfestivalen på Beitostølen, nemlig Hamburg Beat. Festen varer fra kl 16 og til kl 1 om natten.
Du kan kjøpe billetter til Bestfest her.

1 Response

  1. Beatle-Joe sier:

    Her kommer hotellene til å skru opp prisene så de overgår norsk nivå… Grmmmh!

Legg inn en kommentar